21-02-2011, 20:24
| Moderator Super Expert
Podziękował: 141
Dostał 603 razy "Dzięki" w 592 postach
| Podciąganie na drążku do klatki
.
|
| |
17-03-2013, 20:25
| Użytkownik Nowicjusz
Podziękował: 1
Dostał 0 razy "Dzięki" w 0 postach
| Odp: Podciąganie na drążku do klatki
Witam,
w tym roku będę starał się o przyjęcie do WSOWL, a tam podczas rekrutacji będę musiał się podciągać m.in. Przygotowania do akurat tego ćwiczenia zacząłem we wrześniu zeszłego roku. Zacząłem od 7 powtórzeń teraz jestem w stanie podciągnąć się 13 razy. Wydaje mi się, że to nie za duży postęp. Chciałbym się zapytać jakie ćwiczenia, oprócz samego podciągania, polecacie w celu zwiększenia liczby podciągnięć nachwytem? Dodam jeszcze, że codziennie z rana robię 3 serie pompek (ile wlezie obecnie ok 40-50 powtórzeń w serii). Z góry dziękuje za pomoc.
|
| |
17-03-2013, 20:39
| Użytkownik Bywalec
Podziękował: 0
Dostał 5 razy "Dzięki" w 5 postach
Możesz podzielić podciąganie na dwa razy... pierwsze podciągasz się tyle razy ile dasz radę a następne powtórzenia wykonujesz za pomocą krzesła, np. podskakujesz w górę i opuszczasz się bardzo powoli, puszczasz drążek i powtarzasz aż dojdziesz do liczby powt. ile wykonałeś bez pomocy.
Dokładanie ciężaru, może ale nie musi pomóc. W moim przypadku pomogło oraz osobne ćwiczenie przedramion.
Znasz trening Armstronga?, mógłby również okazać się dobrą odskocznią
|
| |
17-03-2013, 21:00
| Użytkownik Bywalec
Podziękował: 2
Dostał 2 razy "Dzięki" w 2 postach
Dołaczam sie do pytania, ja z mniejwiecej 1powtorzenia doszedlem w pol roku do 5. Czy efekt mnie zadowala? Niezabardzo.
Zaczolem pytać sie i dowiadywac jak zarzegnac problem, opini jest wiele. Jeden ze stałych bywalcow mojej silowni podpowiedzial zeby robic drazek 2x w tygodniu, po 4-5seri sam podciagam sie na maxa ile dam razy, a potem ktos mi pomaga maxymalnie 2-3razy. W ostatnich powtorzeniach w serii bardzo wolno opuszczam sie w dol. On podobno mial kiedys taki sam problem, mu pomoglo. Jak sadzicie czy to prawda ze wiecej 2-3podciagniecia z pomoca nic nie daja?
|
| |
17-03-2013, 21:14
| Użytkownik Expert
Podziękował: 6
Dostał 31 razy "Dzięki" w 30 postach
| Odp: Podciąganie na drążku do klatki [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] |
| |
18-03-2013, 10:16
| Użytkownik Dobry paker
Podziękował: 5
Dostał 6 razy "Dzięki" w 6 postach
Słyszałem o takiej technice na poprawę podciągania się, zarzucamy ciałem w momencie podciągania się żeby ułatwić sobie podciągniecie,
a opuszczamy się powolutku, podobno skutkuje.
|
| |
18-03-2013, 10:35
| Użytkownik Super Expert
Dostał 66 razy "Dzięki" w 65 postach
Jak najbardziej ta metoda dziala z tym ze nie zarzucamy ciałem tylko najlepiej sie lekko odbic od jakiegos krzeslka/taboretu / ew. ktos Ci lekko pomaga isc w gore, natomiast opuszczasz sie sam powoli. Testowalem to na poczatku mojej przygody oraz w przypadku moich kolegow i zawsze przynosilo to efekt, takze jak najbardziej mozesz stosowac taka metode.
|
| |
18-03-2013, 10:46
| Użytkownik Dobry paker
Podziękował: 5
Dostał 6 razy "Dzięki" w 6 postach
Mówimy o tej samej metodzie która można podzielić na 2 fazy:
1. Odbijanie się od krzesła czy ławeczki i wolne opuszczanie.
W momencie poprawy stosujemy 2 metodę :
2. Podciągamy się zarzucając bez łąweczki i opuszczamy wolno.
Ostatnio edytowane przez L3sz3k ; 18-03-2013 o 11:52 |
| |
18-03-2013, 13:22
| Użytkownik Super Expert
Dostał 66 razy "Dzięki" w 65 postach
dokladnie, z tym ze ja preferuje i polecam opcje 1 |
| |
18-03-2013, 14:52
| Użytkownik Nowicjusz
Podziękował: 1
Dostał 0 razy "Dzięki" w 0 postach
Dzięki, na pewno skorzystam.
|
| | Tagi | allegro, cwiczen, drazek, drazku, drążku, efekt, ego, gdzie, kolana, maszynie, metoda, najlepiej, piersiowej, podciaganie, podciąganie, powtorzen, powtórzenia, powtórzeń, przedramion, przygotowania, ron, seri, serie, serii, silowni, sylwetke, trening, treningowe, www  | Narzędzia wątku | | Wygląd | Wygląd liniowy | |