Daniel Wilk w Kulturystyka Online
Martyna Kazmieczak w Kulturystyka Online




Wróć   Kulturystyka Online Forum > KULTURYSTYKA ONLINE > Odżywianie i dieta
stare 31-08-2013, 11:26
Użytkownik
Nowicjusz
 
Zarejestrowany: May 2013
Postów: 8
Podziękował: 1
Dostał 0 razy "Dzięki" w 0 postach
Domyślnie Dieta na redukcji ocena,opinie,uwagi !!!

Witam Całe Forum. Mam kilka pytań co do mojej redukcji. Mam 26lat 179cm 77,3 kg. 2 miesiące temu zacząłem redukcje i ważyłem 86 kg
w pasie poleciało dobre ok 10cm miałem 96cm a teraz 86 cm nie wiem czy to dużo ale teraz widać fajne wciecie w pasie, na bicepsie poleciało mi przez 2 mc z 41cm a teraz 39.5 cm klatka teraz 108 cm innych nie mierzyłem. Ćwiczę od 2 lata. Robię 3 treningi siłowe w tyg i 4 cardio rower po 35 min przy tętnie 125-135 z pulsometrem w zegarku. Myślę i widze ze mięśnie nie poleciały tak mocno. Biorę przed treningiem siłowym FA Extreme Anticatabolix 5g FA Extreme Napalm Pre 12g bo po tylu czuje niesamowita pompę i pobudzenie, koncentracja super Polecam produkt jeszcze Olimp L-Carnityne 1500 1kap. Po treningu FA Extreme Anticatabolix 5g rozbiłem sobie na dwie porcje po 5g przed i po treningu i jeszcze Olimp L-Carnityne 1500 1kap. Trening Cardio 4 razy w tyg po 35min w dni wolne od treningu siłowego i raz wieczorem przed ostatnim posiłkiem w ten sam dzień co trening siłowy. W dni bez treningu siłowego cardio robie wieczorem przed posiłkiem Białkowo-tłuszczowym.
Trening Siłowy:
PON-Barki/Nogi
4x12 Wyciskanie sztangi sprzed głowy
4x12 Wyciskanie sztangi zza głowy
4x12 Unoszenie sztangielek bokiem w górę
4x12 Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia Dropset
4x20 Przysiady ze sztangą na barkach
4x20 Przysiady wykroczne
4x20 Unoszenie nóg w zwisie
4x20 Skłony tułowia z linką wyciągu
ŚRO-Plecy/Biceps/Przedramię
5x20 Ściąganie drążka w siadzie podchwytem
5x20 Ściąganie drążka w siadzie nadchwytem
4x12 Podciąganie sztangielki w opadzie (wiosłowanie)
Ćwiczenie na szerokość bo plecy mam wystarczająco grube i szybko sie rozwijają
4x12 Uginanie sztangielek na ławce skośnej
4x15 Uginanie sztangielek stojac Młotki
3x21 Uginanie ze sztanga łamana na dobicie
3x20 Uginanie nadgarstków podchwyt
3x20 Uginanie nadgarstków nadchwyt
PIĄ- Klatka/Triceps
4x12 Wyciskanie sztangielek na ławce skos w góre
4x12 Wyciskanie sztangielek na ławce skos w dół
4x15 Rozpiętki na ławce skos w górę/dół
4x12 Przenoszenie sztangielki Dropset
Klatka też szybko sie rozwija
3x12 Wyciskanie francuskie sztangi na ławce nadchwyt
3x12 Wyciskanie francuskie stangielki
3x12 Prostowanie ramion na wyciagu podchwyt Dropset
Oczywiście trenuje Lydki też 4x50 co drugi dzień. Robię spięcia stojąc bez obciążenia. Super efekt nigdy takiej łydki nie miałem.

Moje pytanie czy to dobry plan na redukcje dalsza czy zmienić dietę, dodać Cardio czy coś innego... PROSZĘ O PODPOWIEDZI
TO MOJA DIETA
Rano przed posiłkiem
Olimp Thermo Speed 2kap
Olimp Vita-min 2kap
Magnez+B6 1kap

posiłek 1
[Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] jajka 150g
żółtko 40g
płatki kukurydziane 20g

FA Extreme Anticatabolix 5g
FA Extreme Napalm Pre 12g
Olimp L-Carnityne 1500 1kap
Trening Siłowy
FA Extreme Anticatabolix 5g
Olimp L-Carnityne 1500 1kap

posiłek 2 po treningu
filet z kurczaka 150g
ryż Parboiled 50g
Olimp Thermo Speed 2kap

posiłek 3
fliet z mintaja 100g
płatki owsiane 25g
pomidor 100g
orzeszki ziemne 10g

posiłek 4
filet z kurczaka 150g
oliwa z oliwek 10g
pomidor 100g

posiłek 5 na noc
Hi-Tec kazeina 30g



POZDRAWIAM WSZYSTKICH DZIEKUJE
karol1987 jest offline  
Wrzuć na Facebook Wrzuć na Blip Wrzuć na Wykop Share
Odpowiedź z Cytatem
Wybierz jakość Body Attack!
stare 31-08-2013, 19:53
Użytkownik
Super Expert
 
Avatar mamiroma4
 
Zarejestrowany: Mar 2013
Postów: 1 058
Podziękował: 69
Dostał 39 razy "Dzięki" w 39 postach
Domyślnie Odp: Dieta na redukcji ocena,opinie,uwagi !!!

Kolego jak już wcinasz Olimp Vita-min 2kap to po co jeszcze Magnez+B6 1kap

jak to wszystko w mega normach w tych dwóch kapsułkach Olimpu.
Brakuje różnorodnych warzyw i wrzuć fotkę jak wyglądasz
mamiroma4 jest offline  
Wrzuć na Facebook Wrzuć na Blip Wrzuć na Wykop Share
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-08-2013, 20:52
Użytkownik
Expert
 
Zarejestrowany: Apr 2012
Postów: 646
Podziękował: 25
Dostał 70 razy "Dzięki" w 66 postach
Domyślnie Odp: Dieta na redukcji ocena,opinie,uwagi !!!

Dieta ogolnie jest ok, o ile zapotrzebowanie kaloryczne sie zgadza. Dopasowalbym jednak kilka spraw: dodal/zmienil to ostatni posilek: tam dodalbym jakies orzechy aby byly jeszcze te zdrowe tluszcze i odrobina weglowodanow. Takze pod tym wzgledem sobie dopasuj ten ostatni posilek. Widze tez, ze jesz bardzo malo wegli. Nie wiem dokladnie jakie masz zapotrzebowanie, ale na prawde ciagle to powtarzam: nie schodz ponizej 15% do na prawde max 20% z zapotrzebowania kalorycznego. Ponizej tych wartosci robi sie bardzo katabolicznie i po prostu niezdrowo. W tym temacie nie ma co sie opierac o zawodowcow, bo oni po pierwsze maja zdrowie w dupie (zrobia wszystko aby wygrac), a po drugie biora tyle ciezkiego towaru ze sobie moga na wiecej pozwolic. Takze na prawde warto ta redukcje robic mniej extremalna i troche dluzej, lepsze dla zdrowia, samopoczucia i masy miesniowej.

Teraz trening. Widze ze stawiasz ogolnie na wysoka ilosc powtorzen. Ogolnie sie teraz mowi ze na redukcji trzeba niska ilosc powtorzen i duzy ciezar bo inaczej sie miesnie popali itp. itd., ale nie jest to do konca prawda. Wysokie powtorzenia sa jak najbardziej okej, ale najlepiej wtedy tez skrocic przerwy pomiedzy seriami do 10-15 sekund. Czyli bardzo krotkie przerwy i potem od razu lecisz. Ma to dodatkowa zalete, ze skracasz w ten sposob czas treningu nie zmniejszajac intensywnosci, co ogolnie zmniejsza drastycznie ryzyko katabolizmu wynikajacego z treningu.

Robisz 8 serii na przednie aktony barkow, jest to zdecydowanie zbyt duzo. Jest to maly miesien i na prawde 4 serie wystarcza. To samo bicek: max 8-9 serii. Na razie to chyba tyle, jak masz jeszcze pytania to wal.
Mathy-C jest offline  
Wrzuć na Facebook Wrzuć na Blip Wrzuć na Wykop Share
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-08-2013, 21:16
Użytkownik
Super Expert
 
Avatar kulfon
 
Zarejestrowany: Sep 2012
Postów: 1 841
Podziękował: 8
Dostał 210 razy "Dzięki" w 209 postach
Domyślnie Odp: Dieta na redukcji ocena,opinie,uwagi !!!

Dieta jest jakby to powiedzieć delikatnie - do dupy. Za mało [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] , śniadanie to jest jakiś żart a nie śniadanie. Za mało warzyw. Walisz w siebie jakieś napalmy, gówno warte carnityny i śmieszną porcję [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] i [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] - strata kasy ,bo to nic Ci nie da! Masz zajebiście duży deficyt kaloryczny i efektem tego będzie to ,że poza stratą mięśni ,stanie Ci metabolizm i będziesz go później na nowo nakręcał. Zamiast wydawać kasę na te [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] i kazeinę to zainwestuj sobie w dobrą odżywkę białkową - nie jakieś tanie badziewie i przyjmij ją sobie zaraz po treningu siłowym, do tego dodaj węglowodany i dopiero po tym posiłek numer 2. Zamiast kazeiny przed snem zjedz mięso + tłuszcz lub kilka jajek i warzywa. Z białkiem (pełnowartościowym) nie schodź niżej jak te 2,5g/kg masy ciała, jak wciągasz mało węgli ,to powinieneś mieć więcej tego tłuszczu w diecie,a masz go po prostu śmieszną ilość. Poczytaj na forum i całość do poprawy.
kulfon jest offline  
Wrzuć na Facebook Wrzuć na Blip Wrzuć na Wykop Share
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-08-2013, 22:36
Użytkownik
Nowicjusz
 
Zarejestrowany: May 2013
Postów: 8
Podziękował: 1
Dostał 0 razy "Dzięki" w 0 postach
Domyślnie Odp: Dieta na redukcji ocena,opinie,uwagi !!!

przed posiłkiem 1
Olimp Thermo Speed 2kap
Olimp Vita-min 2kap
Magnez+B6 1kap
posiłek 1 394kcal
[Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] jajka 150g+płatki kukurydziane 20g
płatki owsiane 70g

30min przed treningiem
FA Extreme Anticatabolix 5g 5
FA Extreme Napalm Pre 15g
Olimp L-Carnityne 1500 1kap
Trening
bezpośrednio po treningu
FA Extreme Anticatabolix 5g 5
Olimp L-Carnityne 1500 1kap
banan 100g
arbuz 200g
posiłek 2 405,6kcal
fliet z mintaja 200g
ryż Parboiled 70g
pomidor 100g
Olimp Thermo Speed 2kap

posiłek 3 405,6kcal
fliet z mintaja 200g
ryż Parboiled 70g
pomidor 100g

posiłek 4 327kcal
fliet z mintaja 200g
oliwa z oliwek 10g
orzeszki ziemne 10g

posiłek 5 na noc
Hi-Tec kazeina 30g

To daje zapotrzebowanie 1825kcal B-152g/608kcal W-200g/800kcal T-29g/261kcal
taka chce zastosowac diete lecz chce kupic zamiast Kazeiny Białko Serwatki i brać bezpośrednio po treningu i rano albo na noc Co Sądzicie o tym ???
trening Cardio 4x40min przy tętnie 130-135
trening siłowy 3x tyg
karol1987 jest offline  
Wrzuć na Facebook Wrzuć na Blip Wrzuć na Wykop Share
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-08-2013, 23:52
Użytkownik
Super Expert
 
Avatar mamiroma4
 
Zarejestrowany: Mar 2013
Postów: 1 058
Podziękował: 69
Dostał 39 razy "Dzięki" w 39 postach
Domyślnie Odp: Dieta na redukcji ocena,opinie,uwagi !!!

Cytat:
Napisał karol1987 Zobacz post
przed posiłkiem 1
Olimp Thermo Speed 2kap
Olimp Vita-min 2kap
Magnez+B6 1kap
posiłek 1 394kcal
[Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] jajka 150g+płatki kukurydziane 20g
płatki owsiane 70g

30min przed treningiem
FA Extreme Anticatabolix 5g 5
FA Extreme Napalm Pre 15g
Olimp L-Carnityne 1500 1kap
Trening
bezpośrednio po treningu
FA Extreme Anticatabolix 5g 5
Olimp L-Carnityne 1500 1kap
banan 100g
arbuz 200g
posiłek 2 405,6kcal
fliet z mintaja 200g
ryż Parboiled 70g
pomidor 100g
Olimp Thermo Speed 2kap

posiłek 3 405,6kcal
fliet z mintaja 200g
ryż Parboiled 70g
pomidor 100g

posiłek 4 327kcal
fliet z mintaja 200g
oliwa z oliwek 10g
orzeszki ziemne 10g

posiłek 5 na noc
Hi-Tec kazeina 30g

To daje zapotrzebowanie 1825kcal B-152g/608kcal W-200g/800kcal T-29g/261kcal
taka chce zastosowac diete lecz chce kupic zamiast Kazeiny Białko Serwatki i brać bezpośrednio po treningu i rano albo na noc Co Sądzicie o tym ???
trening Cardio 4x40min przy tętnie 130-135
trening siłowy 3x tyg
Czy Ty czytasz to co napisał kulfon? albo Mathy-C????????? i zamień orzeszki ziemne na włoskie,droższe,ale to jak porównywać Forda Kadetta z BMW Z3
mamiroma4 jest offline  
Wrzuć na Facebook Wrzuć na Blip Wrzuć na Wykop Share
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-09-2013, 07:21
Użytkownik
Expert
 
Zarejestrowany: Apr 2012
Postów: 646
Podziękował: 25
Dostał 70 razy "Dzięki" w 66 postach
Domyślnie Odp: Dieta na redukcji ocena,opinie,uwagi !!!

Panowie, pohamujmy swoje rumaki. Chopak dodal juz sporo wegli widze i troche warzyw. Kulfon jak najbardziej ma racje - wiecej warzyw, jeszcze wiecej. Najlepiej surowe ale mozesz tez duszone. Czytajac diete za pierwszym razem automatycznie wyszedlem z zalozenia ze warzywa sa, ale niewymienione w rozpisce. Nie wiem tez dlaczego ludzie opieraja sie tak bardzo o te [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] z supli, nie dosc ze (zazwyczaj) niskiej jakosci to przy dobrej diecie zupelnie niepotrzebne. No ale okej. Arbuz i banan po treningu = super. Co do dawki antykatabolika to faktycznie mozesz wiecej, a karnityna w spalaniu tluszczu nie pomoze, ale przeciez nie wyrzucisz
Mathy-C jest offline  
Wrzuć na Facebook Wrzuć na Blip Wrzuć na Wykop Share
Odpowiedź z Cytatem
Mathy-C otrzymał "Dzięki" za ten post od użytkownika:
karol1987 (01-09-2013)
stare 01-09-2013, 10:38
Użytkownik
Nowicjusz
 
Zarejestrowany: May 2013
Postów: 8
Podziękował: 1
Dostał 0 razy "Dzięki" w 0 postach
Domyślnie Odp: Dieta na redukcji ocena,opinie,uwagi !!!

OK dziękuje za podpowiedzi.
Czyli dodać więcej warzyw do posiłków np Cukinie,fasola szparagowa.
A co z tym białkiem napisałem ze chce kupić Serwatkę zamiast Kazeiny i brać po treningu i rano lub na noc- co sądzicie o tym ?
Myślałem żeby na noc dodać twaróg chudy tylko boje się że to mi się odłoży, bo pamiętam że jak piłem mleko z twarogiem to widziałem że idzie w pas... i zrezygnowałem z takiego posiłku na noc i biorę kazeinę i jest ok. Może to przez mleko a mianowicie Laktoza-czyli cukier mleczny zle na mnie wpływa.
Zapotrzebowanie mam dokładnie obliczone na moją wagę 77kg
A napiszcie mi czy lepiej nie brać l-karnityny ma ona z tego co pamiętam zadanie jej to zamiana tłuszczy z organizmu na energie...
Odnośnie Olimp Thermo Speed to słabe to jest i jak skończę opakowanie to wybiorę coś innego co sądzicie ???Polecacie coś Efektownego?
Dodam że Thermo Speed działać zaczyna jak się pochłonie go 6 tab. na dzień to czuję że działa.
A co do witamin to mam też je wyłączyć z diety ???
DZIĘKUJE POZDRAWIAM
karol1987 jest offline  
Wrzuć na Facebook Wrzuć na Blip Wrzuć na Wykop Share
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-09-2013, 11:07
Użytkownik
Expert
 
Zarejestrowany: Apr 2012
Postów: 646
Podziękował: 25
Dostał 70 razy "Dzięki" w 66 postach
Domyślnie Odp: Dieta na redukcji ocena,opinie,uwagi !!!

Twarog (chudy) przed snem jest jak najbardziej okej, nie ma tyle cukrow co mleko i o wiele wiecej bialka. Mleka unikaj. Odzywka kazeinowa tez jest jak najbardziej okej.

Karnityne jak juz kupiles to zuzyj, wiecej nie kupuj. [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] witaminowe mozesz jak najbardziej brac, ale jedzac duzo warzyw/owocow na prawde sa one zbedne. Oczywiscie biznes suplementacyjny bedzie twierdzil, ze cwiczac zawsze trzeba suplementowac sie witaminami bo nigdy nie bedziesz mial wystarczajaco z diety i bla bla bla - to trick aby dojsc do twojego portfela. Tak samo jest z wieloma innymi suplementami (np. karnityna). Na kazdym kroku naiwni adepci kulturystyki sa przekonywani aby wydawac pieniadze na rzeczy ktorych tak na prawde nie potrzebuja. Jest to tak skuteczna strategia, ze branie niektorych supli stalo sie niemal przymusem (!), a ich nie branie herezja No ale nie bede sie dalej na ten temat rozpisywal.

Jesli uwazasz, ze thermo dziala, to bierz.
Mathy-C jest offline  
Wrzuć na Facebook Wrzuć na Blip Wrzuć na Wykop Share
Odpowiedź z Cytatem
Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów
BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Wyłączony
Pingbacks are Wyłączony
Refbacks are Wyłączony
Podobne wątki
Temat Autor wątku Forum Odp. Ostatni post / autor
Dieta na redukcji!!!! Ocena lordseba0507 Odżywianie i dieta 15 02-09-2013 08:01
Ocena całej redukcji Koneksja Odżywianie i dieta 6 13-08-2013 09:22
[ocena] dieta na masę. szczypiorek Odżywianie i dieta 16 01-07-2013 11:08
Ocena całej redukcji mrsjak Odżywianie i dieta 5 20-02-2013 19:59
dieta na mase ocena maicek Odżywianie i dieta 1 21-05-2008 16:17

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:36.
BODY ATTACK

Ostatnie obrazki

Kulturystyka: Newsletter
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin