05-03-2015, 21:04
| Użytkownik Nowicjusz
Podziękował: 0
Dostał 0 razy "Dzięki" w 0 postach
| Odp: Trening po czterdziestce
Witam pozwolę sobie odgrzać temat jestem trochę zdezorientowany ilością odżywek na rynku mam 40+ lub 50-  od ponad pół roku intensywnie ćwiczę po przerwie ponad 20 letniej, a przed siłownią jakieś pól roku biegałem i rowerek. Może ktoś doradzi w tym gąszczu co można brać (przez półtora miesiąca brałem [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] Arginina Ornityna Lizyna na próbę ale bez jakiś rewelacyjnych efektów)
|
| | 
05-03-2015, 21:12
| Użytkownik Bywalec
Podziękował: 9
Dostał 5 razy "Dzięki" w 5 postach
Wszystkiego zależy od celu ale podstawowy suplement to [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] stosowane około treningowo. W twoim wieku śmiało można sięgnąć po jakiś booster teścia co do reszty musisz napisać coś więcej ale przypuszczam że chcesz pozbyć się zbędnego balastu.
|
| |
06-03-2015, 20:32
| Użytkownik Nowicjusz
Dzięki za odp  ćwiczę 5 dni w tygodniu i fakt balast w okolicy brzucha jeszcze jest ale ogólnie zależy mi na szybszym spaleniu tłuszczu i zbudowaniu masy mięśniowej i siły. Przy wzroście 170 mam obecnie 88 kg i się to utrzymuje zjechałem jakieś 6-7 kg hmm sylwetka się trochę poprawiła. Tych [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] jest ogromna ilość chyba spróbuje tych najpopularniejszych na początek, a tego drugiego nawet nie wiem co to jest dopiero czytam na ten temat ale i tak dzieki.
|
| |
06-03-2015, 21:54
| Użytkownik Bywalec
Dostał 5 razy "Dzięki" w 5 postach
Jak chcesz zrzucić zbędne kilogramy to musisz popracować nad dietą i trening siłowy uzupełnienić o aeroby które możesz robić odrazu po siłowym lub rano nadczo to jest podstawą a później do rzucasz suple
|
| |
06-01-2016, 00:26
| Użytkownik Nowicjusz
Ten sam problem. 43 na karku, pojawiający się brzuszek (172/ 74kg). I 25 lat palenia. Jak dostawałem zadyszki wchodząc po schodach na 4 piętro : powiedziałem dość. Od 2 dni nie pale, karnet kupiony i dziś byłem 2 raz. Narazie nie wiem czy dobrze ale walczę z kondycją bo z tym jest tragedia. Więc przede wszystkim bieżnia .
Cel? Stracić brzuszek, popracować nad wyglądem i kondycją. Czytam , czytam jak to zrobić i zdania są różne. Jak, w jaki sposób, jakim treningiem, czy suplementować... wrrrr.
Może jest tu ktoś kto zna temat i mógłby doradzić? Może sam przez to przechodził 
Będę wdzięczny |
| |
06-01-2016, 07:25
| Użytkownik Bywalec
Dostał 46 razy "Dzięki" w 42 postach
Antyks moim zadaniem poczytaj o treningu FBW, zwykły podstawowy 3xtydz, na wolnych ciężarach, do tego aeroby( bieżnia spoko). Dopnij michę pod to co chcesz uzyskać i dawaj do przodu. Tylko wytrwałość i konsekwencja a zobaczysz jak zmiany szybko przyjdą. Jak dopniesz michę to odpuść cud [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] bo szkoda kasy, najwyżej monohydrat [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] (najprostszy=najtańszy) i możesz [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] .
Bądź uparty i konsekwentny a gwarantuję Tobie, że po 2-3 miesiącach jeśli chodzi o kondycję i ogólne samopoczucie będziesz mile zaskoczony. Pozdrawiam.
|
| |
07-01-2016, 07:14
| Użytkownik Nowicjusz
Również uważam, że po 40stce nie ma co się tak forsować. 40 to jednak nie 20stka.
|
| |
03-06-2017, 14:25
| Użytkownik Nowicjusz
| Odp: Trening po czterdziestce Cytat: |
Napisał pablos Również uważam, że po 40stce nie ma co się tak forsować. 40 to jednak nie 20stka. | Tylko co to znaczy "tak forsowac"?
Wedlug mnie dopoki z nosa nie leci krew nie ma mowy o forsowaniu sie.
Z drugiej strony codziennie widuje na silowni ludzi bardziej zainteresowanych swoimi telefonami niz treningiem.
A przeciez przekraczanie wlasnych granic jest jedna z najwiekszych przyjemnosci w zyciu
.
|
| |
05-09-2017, 07:13
| Użytkownik Nowicjusz
Witam 40 lat to jeszcze nie dziadek sam mam 43 lata Widzę na salach treningowych powrót starych wilków dzieci odchowane żony hmm sami wiecie  Fajnie że wracają starsi panowie i motywują młodych że ćwiczy się nie rok czy dwa a ile w nas mocy i chęci Mój podział treningu 1 klatka triceps 2 plecy biceps 3 barki korekta postawy 4 nogi 5 odpoczynek i tu zaczyna się zabawa jak jest moc robię dzień przerwy jeśli czuję na plecach oddech pani z kosą  odpoczywam dwa dni na mnie to działa sprawdza się pozdrawiam
|
| |
13-11-2019, 19:31
| Użytkownik Super Expert
Podziękował: 69
Dostał 39 razy "Dzięki" w 39 postach
Witajcie znajomi,koledzy i przyjaciele... wracam po 1480 dniach nieobecności na siłowni... lepiej późno niż wcale. Na karku 50 tka i jeszcze się chcę.
|
| | Tagi | kulturystyce, kulturystyczne, kulturystyka, masę, masy, mężczyzn, mięśniowej, mistrza, organizm, osteoporoza, plan, rower, siłowego, siłowni, siłownię, siłowy, siłowych, sylwetki, temat, testosteron, tkanki, trening, treningi, treningiem, treningowych, treningu, uda, uprawiać, utrata, walki, weteranów, wody, wyników, wzmocnienie, wzrostu, youtube, zdrowo  | Narzędzia wątku | | Wygląd | Wygląd liniowy | |