13-04-2016, 01:55
| Użytkownik Dobry paker
Podziękował: 22
Dostał 8 razy "Dzięki" w 8 postach
| trening na mase do oceny 4 dni split
Pon.
Plecy.
1.MC klasyczny 4x10-6 pow
2.Wiosłowanie sztanga prosta 4x15-8 pow
3.Przyciąganie dzwonka do klatki 3x15-10 pow
4.Przyciąganie do brzuch poziomo jednorącz 3x12-8 pow
5.Podciąganie na drążku 4xMax
Wtorek.
Klatka-Biceps
1.Wyciskanie sztangi skos dodatni 40stopni 4x12-6 pow
2.Wyciskanie hantli skos dodatni 20 stopni 3x15-8 pow
3.Rozpiętki siedząc 3x15-12 pow
4.Wyciskanie do srodka klatki siedząc maszyna 3x12-6 pow
Biceps
1.Uginanie rąk sztanga prosta 4x15-8 pow
2.Uginanie rąk supnica siedząc skos 3x12-8 pow
3.Uginanie rąk siedząc maszyna 3x15 pow
Czwartek
Nogi
1.Prostowanie nóg siedząc 3x15-12 pow
2.Przysiady ze sztangą na karku 4x15-6 pow
3.Wyciskanie sównica 4x15-6 pow
4.Uginanie nóg siedząc 4x15-8 pow
5.Wspiecie na palce 4x30-15 pow
Piątek
Barki-Triceps
1.Wznosy bokiem hantle 4x 20-10 pow
2.Wyciskanie żołnierskie 4x12-6 pow
3.Wznosy przodem lina na bramie 3x 20-10 pow
4.Odwrotne rozpiętki 4x20-10 pow
Triceps
1.Wyciskanie francuskie siedząc sztanga chwyt młotkowy 4x10-6 pow
2.Pompki na poręczach z obciążeniem 4x12-6
3.Prostowanie jednorącz wyciągu górnego 3x15-8
Brzuch robie we wtorek i piątek 2 razy w tygodniu boks.
|
| |
13-04-2016, 19:27
| Użytkownik Nowicjusz
Podziękował: 0
Dostał 2 razy "Dzięki" w 2 postach
| Odp: trening na mase do oceny 4 dni split
Pon : wywal 3 i 4 ćwiczenie. Martwy polecam robić po 5 powtorzen (poza rozgrzewka)Wiosło (6-8 powtórzen) Na podciaganie naDrażku lepiej ogarnij sobie jakis plan albo aplikacje na telefon ktora rozlozy ci wszystko na serie zebys mogl stale progresowac robiac 4 na maxa twoj progres bedzie znikomy
Wt: ja bym robił klatke i trica ( po plecach trening bicepsow nie bedzie tak efektywny) co do trica 3 cwiczenie wywal , i pompki na poreczach daj przed francuskim
czw:Wywal prostowanie nóg siedząc jest to jedno z najgorszych cwiczen nie buduje ani siły ani masy , za to rozwala kolana  Przysiady zrób przynajmniej 5 serii jest to najlepsze cwiczenie na nogi i kropka(powtórzenia 5-  DUPA do samej ziemii !!!!, wyciskanie na suwnicy po hardcorowych przysiadach nie ma sensu , reszta bez zmian
Pt:Wyciskanie żołnierskie musi byc pierwszym cwiczeniem(powtórzenia 6-  Wznosy bokiem ok,Wznosy przodem nie maja sensu bo beda skatowane po żołnierskim, Tył barku co tam bedziesz chciał.Bicek:2 cwiczenia stykna nie trenuj na maszynach, zrob ugnianie ze sztanga i polecam modlitewnik z hantlem.(powtorzenia 8-12)
Male partie takie jak barki bicki tricki nie wymagaja wielu cwiczen aby rosnąć,
pozdro
|
| |
13-04-2016, 20:58
| Użytkownik Bywalec
Dostał 3 razy "Dzięki" w 3 postach
Wszystko ok tylko plecy martwy rób 5 seri roboczych jako drugie daj podciąganie i zamiast 3 i 4 ćwiczenia daj przyciąganie wyciągu górnego i coś na rozciągnięcie pleców
|
| |
14-04-2016, 01:26
| Użytkownik Dobry paker
OnePunchMan
Po pierwsze 3 i 4 ćwiczenie dla mnie sa dobre 3 to przyciąganie wyciągu górnego chodzi o uchwyt w kształcie trójkąta MC moge robic w RAMPIE 5x5,podciąganie na drązku mam dobry progres robie na maszynie podciąganie i co tydzien staram sie mieć coraz mniejsze obciążenie czyli maszyna coraz mniej pomaga,wiosłowanie pierwsza seria jest lekka a 3 kolejne ciężkie i masz 12,10,8 pow.
Co do wtorku to po pierwsze, można robic bica po plecach,chyba ze robi ktos żle technicznie plecy i za duży ciężar bierze,to biceps dostaje po dupie.A co do pompek na poręczach to jeżeli ktoś robi je bez obciążenia to można je dac nawet na koniec i robić 3 seriie na max żeby dobić tricepsa,ja robie jako drugie z obciążeniem,a 3 ćwiczenie jest na dobicie każda ręka oddzielnie.
Czwartek,widze że nie masz dużego pojęcia co do ćwiczen na nogi,prostowanie nóg na maszynie jest jednym z naj lepszych ćwiczen na nogi,a naj lepszym izolowanym ćwiczeniem i bardzo dużo ludzi i wielkich kulturystów wykonuje go jako pierwsze własnie po to żeby rozgrzać nogi i kolana a nie na odwrót jak ty to piszesz.Nie robie przysiadów jeżeli ci chodzi o RAMPE 5x5 bo robiłem tak wcześniej i chce teraz inaczej,a sównica jak naj bardziej po przysiadach może być żeby dobić nogi.
Piątek,Zaczynam od wznosów bokiem żeby dobrze rozgrzać rotatory ogólnie barki właśnie przed ciężkim wyciskaniem i tak samo bardzo dużo ludzi tak zaczyna barki poczytaj troche to zobaczysz,wznosy przodem jak naj bardziej w 3 seriach nie za duży ciężar żeby dobić barki,tak w ogóle barki trzeba dobrze przerobić żeby rosły ze względu na przewage czerwonych włukien mięśniowych.
ćo do bicepsa przeczytaj dobrze 1 ćwiczenie to sztanga prosta 2 to hantle na ławce skośnej i jedno ćwiczenie izolowane.A co do ćwiczen izolowanych powinny sie znaleść w planach treningowych oczywiście na masie powinna być przewaga wolnych ciężarów.
Do speedo12 MC zrobie w RAMPIE 5x5,podciąganie daje na końcu ze względu na to że robie na maszynie i chce zrobić dobrze technicznie,ćwiczenie 3 to jest przyciąganie wyciągu górnego tylko chwyt za trójkąt wąsko do klatki a 4 ćwiczenie moim zdaniem dobże rozciąga plecy jeżeli robi się pełny ruch.
Pozdrawiam.
|
| |
15-04-2016, 16:19
| Użytkownik Nowicjusz
Dostał 2 razy "Dzięki" w 2 postach
| Odp: trening na mase do oceny 4 dni split  ja tam na rozgrzanie kazdej partii robie rozgrzewke i nie uwzgledniam jej w planie.Poza tym jestem wyznawca treningu (DC,heavy duty, Rippetoe,Starr,WestsideBarbell itp) i zalezy mi na maksymalnej sile, wypowiadając sie na ten temat rozpisalem trening opierając sie o własne doświadczenie.Jesli prosisz kogos o opinie i to nie pisz temu komuś ze sie nie zna  bo patrząc na twoja rozpiske to wyglada mi to na treningi z yt i randomowe wrzucanie cwiczen zeby miec jak najwieksza pompe.(tak jak polecaja to wszyscy kulturysci tyle ze to nie sprawdza sie u naturali)
A co do treningu na nogi to wlasnie poczytaj sobie  + słownik tez Ci sie przyda
|
| |
15-04-2016, 16:42
| Użytkownik Dobry paker
U mnie się sprawdza taki trening dobrze się czuje z tym co robię,z yt nie korzystam bo nie musze. I nie chodzi o wielką pompę,nogi tak robię bo tak mi pasuje później ci wyślę linka odnośnie nóg to sobie poczytasz. Słownik to się tobie przyda,nie będę się wygadywal kto jakie błędy robi.
Pozdrawiam
|
| |
15-04-2016, 20:58
| Użytkownik Dobry paker
| Odp: trening na mase do oceny 4 dni split [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować]
Tu masz linka poczytaj sobie.
|
| |
15-04-2016, 22:40
| Użytkownik Bywalec
Dostał 3 razy "Dzięki" w 3 postach
Nogi daj w poniedziałek
|
| |
16-04-2016, 04:35
| Użytkownik Dobry paker
Kiedyś tak miałem ale mam boks w poniedziałek i po nogach bym nie dał rady na boks iść.
|
| | Tagi | boks, brzuch, chwyt, doda, drążku, ego, francuskie, hantle, klasyczny, mase, maszyna, nóg, oceny, palce, pleców, plecy, podciąganie, pompki, poręczach, prostowanie, przysiady, rozgrzewka, rozpiętki, seri, serie, serii, sztanga, sztangą, sztangi, trening, tricepsa, uginanie, wiosłowanie, wyciskanie, wznosy  | Narzędzia wątku | | Wygląd | Wygląd liniowy | |