Google Info

Wróć   Kulturystyka Online Forum > SYLWETKA I ROZWÓJ CIAŁA > Suplementy i Odżywki
Smile co jest lepsze?  11-10-2009, 17:14
Smile co jest lepsze?  11-10-2009, 17:14
Witam i mam pytanie,mam możliwośc kupienia Hors Power oraz zamówienia SizeOn która z tych dwóch kreatyn jest lepsza?mam już Anabol Window i teraz zastanawia mnie czego jeszcze brakujeżeby było dobrze,warze 69 kg przy wzroscie 175,czy jakieś białko?odrzywki?tylko jakie i jak to razem zgrac jesli można to prosze o pomoc,pracuje 8godz. dziennie,czas na trenning mam tylko między 9.30-11.30,cwicze 4-razy w tyg.śr-sob-niedz-wolne,mój staż 1 rok,DZIĘKI ZA POMOC.
islandor jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Domyślnie 11-10-2009, 18:07
Domyślnie 11-10-2009, 18:07
Anabolic Window dobry suplement po treningu. Powiem ze dobrze mnie regenerował po ciezkim treningu . I dobrze smakował.
Wiec jesli masz juz AW to size on sobie daruj to podobne suplementy.

Możesz dokupić do tego kreatyne monohydrat lub KreAlkalyne EFXa.

islandor a jak u Ciebie z dieta ??

Jesli celem jest masa powinienes zadbac o dostarczeniu kalorii.

Jesli w diecie masz mało białka zakup odzywke wysokobiałkowa.
Jesli masz problem z jedzeniem, nie lubisz wcinac (wmuszac jedzenia) to zakup sobie odzywke weglowodanowo-białkowa. np. Mutant Mass , Real Gain , lub Up Your Mass
Z wagi nie wynika zebys był gruby i miał problem z odkładaniem sie tkanki.

Jesli celem masa to duzo jedz.

Jesli masz czas to rzuc okiem na artykuł jak to Mike Matarazzo robił aby rosnąc.
http://www.kulturystyka-online.pl/showthread.php?t=68

Ostatnio edytowane przez p4wc10 : 11-10-2009 o 18:10
p4wc10 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Smile Dzięki p4wc10  11-10-2009, 22:26
Smile Dzięki p4wc10  11-10-2009, 22:26
Nawet nie masz pojęcia ile ten artykuł mi pomorze w ułożeniu mojej diety wcześniej jadłem co popadło i niezawsze regularnie ale teraz to się zmieni.Mam jeszcze pytanie,mam już AW do tego muszę kupic dobro odżywkę ale co do kreatyny? czy na przykład SuperPump?pewnie białko też by się przydało bo jednak w pracy ciężko jeśc! no i cwicze rano jak to wszystko zgrac? a podobno kreatyne najlepiej na pusty żałąndek. rano-7.30.wstaje 8-śniadanie-mleko,4jajka,płatki 9-jakis supl tylko niewiem jaki? 10-10.30-trening po treningu Anabol Window 12-obiad-kurczak,golonka,ryby,ryż,ziemniaki,warzywa-coś z tych rzeczy zawsze jest w pracy przeważnie kanapki jem 9-kolacja,coś lekkiego,11-spac jak widac nie jest to rewelacyjny plan ale tylko tyle mogłem z niego wykrzesac,co do brania supli to niemam pojęcia jak to zgrac żeby ze sobą grały.Czekam na porady.Z GÓRY DZIĘKUJE
Domyślnie 12-10-2009, 13:35
Domyślnie 12-10-2009, 13:35
Odpuśc sobie Super pumpa. Zainwestuj w diete.

skoro o 12 masz zawsze obiad to ivnaczej to zaplanuj.

Wstajesz!
7 kreatyna
7:30 sniadanie 4 jaja + 100 płatków owsianych + te mleko skoro lubisz
9 trening
po treningu od razu AW a 30- minut po AW normalny posiłek
10 - Białko + wegle + zdrowe tłuszcze
12. Ten obiad który serwuja w pracy

15-16 Musisz cos jesc w pracy. Jak nie masz czasu na gotowanie to zamiast Super Pumpa zainwestuj albo w odzywke wysokobiałkowa lub jakies batony proteinowe W pracy znajdziesz czas aby wypic troszke białka i zjeśc pare wafli ryzowych.

18-19 to samo twoim celem jest masa nie mozesz sie głodzic. 5 minut na wcisnicie bułki pełnoziarnistej z tunczykiem czy kurczakiem bys znalazł

21: białko + orzechy włsokie lub z dodatkiem oliwy.

Tak bym to widział.
Smile 12-10-2009, 17:15
Smile 12-10-2009, 17:15
Szkoda że nie napisałem od razu że przebywam obecnie w Islandii i mam ograniczony dostęp do różnego rodzaju supli.Jeżeli chodzi o odżywki to są 3 i nie wiem na który się zdecydowac oto one,Mutant Mass,Iso Gainer,Iso Mass Extrem,to wszystko jeżeli chodzi o odżywki.Białko tu jest większy problem jest tu IsoBolic ale nie wiem czy dobry,jeżeli można to czym mam się kierowac przy zakupie?ilością białka na 100gr.czy czymś innym?.Jeżeli chodzi o rozpiskę to jestem z niej bardzo zadowolony,nareszcie zaczynam powoli rozumiec a nie tylko na siłe cwiczyc a organizm siada po pracy a do tego jeszcze siłownia,po prostu trzeba pomóc też organizmowi.WIELKIE DZIĘKI.
Domyślnie 12-10-2009, 17:48
Domyślnie 12-10-2009, 17:48
Z tych co wymieniełes to wszystkie są dobre. Mutant Mass chyba najbardziej popularny w Polsce jesli chodzi o robienie masy
Isobolic również bardzo dobre białko.
Jesli chodzi o białko to oczywiscie kierujemy sie ile jego jest na 100, zeby było jak najmnij cukru. A pozatym to oczywiscie kierujemy sie również tym z czego sa to białka, Czy to servatka, jaja, czy moze sojowe. Wszystko znajdziesz w opisie
Dla przecietnego zjadacza chleba Koncentrat Białka Serwatkowego WPC wystarczy ewentualnie mieszanka Koncentrat Białka Serwatkowego i Izolat Białka Serwatki WPI .

Sojowe, Pszeniczne tych raczej sie nie poleca jesli w składzie jest przewaga np soi. Chyba ze białko soi czy przenicy jest 5-10% dodatkiem do tych serwatkowych.
Thumbs up 12-10-2009, 18:51
Thumbs up 12-10-2009, 18:51
Na 99.99% kupie te artykuły,Hors Power,Anabol Window,Mutant Mass,IsoBolic,Wielkie dzięki za wszystko,jutro się zmierze i zaczynam walczycdlatego nic nie kupowalem ani brałem bo chciałem to wykonac jak najlepiej i rozsądnie,wykonam 6 tyg. cykl.Jeszcze raz dzięki.Jestem otwarty na wszelką podpowiedz.
Domyślnie 07-02-2010, 13:30
Domyślnie 07-02-2010, 13:30
Islandor Hp nie kupuj tam nie ma tylko kreatyny! po pierwsze jest jej za malo bo cos ok 3 gr na porcje a bedziesz go bral tylko przedtreningowo wiec nie ma to wogle sensu . Kup sobie puche 500 gr mono i syp po 10 gr dziennie w dakwach po 5 gr . Do tego w razie brakow w diecie dokup sobie bialko WPC tylko najlepiej nie z dymatize;p Jesli potrzebujesz wegli to wez waxy maize jesli nie chcesz sie zalac tluszczem po jakims badziewnym mutant masie;p Uloz sobie diete i wrzuc ja tutaj moze cos Ci pomozemy
Cziken jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Zasady Postowania