20-12-2015, 19:46
| Użytkownik Nowicjusz
Podziękował: 1
Dostał 0 razy "Dzięki" w 0 postach
| saa u płci pięknej
Witam
Jestem w trakcie drugiego mojego cyklu (pierwszy był na oxie, teraz jadę npp) i teraz mam dwa pytania. Czy zastosowanie tabletek antykoncepcyjnych po skończonym cyklu będzie miało jakiś korzystny wpływ na powrót do równowagi hormonalnej u kobiet (dodam, że na co dzień w ogóle ich nie stosuję) czy dać sobie z tym spokój? A drugie moje pytanie jest jaką dawkę HCG poleciłbyś dla kobiety na cykl?
|
| | 
20-12-2015, 20:38
| Użytkownik Nowicjusz
Podziękował: 0
Dostał 8 razy "Dzięki" w 7 postach
| Odp: saa u płci pięknej
Wierz mi na słowo wiem o co Ci chodzi, żyje z osoba która przechodzila przez problemy typu odzyskanie homeostazy hormonalnej po przygotowaniach do zawodów (bikini fitness). Lekarz absolutnie odradzal antykoncepcje ze wzgledu na to, że to tylko doraźna pomoc. Po samej antykoncepcji czasami są ogromne problemy z wyregulowaniem hormonalnej gospodarki, więc nie widze sensu. Poza tym u was kobiet doping wywiera dużo mniejszy wpływ (moim zdaniem; i mówimy o dosyc łagodnym dopingu opartym na malo androgennych srodkach) niż np: bardzo nisko poziom tkanki tłuszczowej. Batalia mojej partnerki trwa juz prawie rok, a tutaj nastepne przygotowania i nie zapowiada się zeby odzyskala stabilnosc przed kolejnym ciezkim dla organizmu okresem. Taki sport.
|
| | junior93 otrzymał "Dzięki" za ten post od użytkownika:
20-12-2015, 20:45
| Użytkownik Nowicjusz
Jesli juz to Luteina 5 dni pozniej 10 off jesli nie wróci miesiączkowanie to powtarzasz to 3 razy, jesli nie zatrybi to dalsze wizyty u lekarza. Ale skupilbym się dużo bardziej na odbudowaniu zasobów tkanki tluszczowej, to bardzo wazny czynnik poprawnego dzialania ukladu hormonalnego u kobiet. Poqwodzenia
|
| |
21-12-2015, 15:52
| Użytkownik Nowicjusz
a czy ostaryna w dawce 10mg nie wyżądzi kobiecie nic złego?
|
| |
21-12-2015, 17:15
| Użytkownik Nowicjusz
odpowiedz na to pytanie nie bedzie nigdy jednoznaczna, pośrednio napewno na dluzsza mete przyjmowanie jakiegokolwiek dopingu nie jest zdrowe, tym bardziej przez kobiety, ale czy 10mg ostaryny zrobi krzywde? nie sądze, predzej pomoze doraźnie. zawsze mniejsze skutki uboczne (o ile jakiekolwiek wystapia) niz po SAA.
|
| |
21-12-2015, 18:10
| Użytkownik Nowicjusz
Podziękował: 1
dzięki za wszystkie rady. A może ktoś z Was jeszcze wie jak zrobić cykl na hcg u kobiety? Tzn jakie dawki, jaka byłaby najbardziej optymalna długość cyklu?
|
| | Tagi | bikini, bikini fitness, cykl, cyklu, dawce, doping, dopingu, ego, fit, fitness, kobiet, kobiety, nerki, pomoc, pytanie, saa, sport, tabletek, tkanki, tluszczowej, tłuszczowej, uboczne, zawodów, zdrowe  | Narzędzia wątku | | Wygląd | Wygląd liniowy | |