źródło:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować]
Po dłuższej przerwie wracamy do Was z ciekawym pomysłem na obiad. Składniki bardzo standardowe, bo po raz kolejny ryż i kurczak oraz brokuł ale tym razem, w nieco innej „aranżacji”

Wykorzystamy również fasolkę szparagową, która cały czas dostępna jest świeża na bazarach i w warzywniach, ulubioną przyprawę marki Ten Smak i sos sojowy, który zastąpi nam tutaj sól.
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki 1 porcja
100g ryżu brązowego
150g piersi z kurczaka
1/3 brokuła
100g fasolki szparagowej
1 mała marchew
1 ząbek czosnku
ulubiona przyprawa Ten Smak
sos sojowy
Przygotowanie
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Kurczaka kroimy w kostkę. Obieramy fasolkę i kroimy na mniejsze kawałki, po czym gotujemy razem z brokułem (fasolka 20 minut, brokuł 8 minut). Marchewkę ścieramy na tarce, czosnek przepuszczamy przez wyciskacz. Po podsmażeniu mięsa dodajemy na patelnię wszystkie pozostałe składniki i całość skrapiamy sosem sojowym. Danie gotowe. Idealne aby zabrać w pojemnikach do szkoły lub do pracy. Smacznego!
Wartości odżywcze [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] : 47g
Węglowodany: 80g
Tłuszcze: 14g
Energia: 661 kcal