Witam. Mam 18 lat, waga 85-86kg wzrost około 184cm. Moim celem jest redukcja. Trenuje 3 razy w tygodniu tajski boks, trening trwa półtorej godziny i są to naprawdę ciężkie treningi. Chciałbym żebyście ocenili mi dietę redukcyjną. Tak rozdałem składniki : około 1g tłuszczu/kg , 3g węgli/kg , i 1,5g
[Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] /kg .
Dieta:
1. 5 jaj = 35 g białka, 25g tłuszczu = 400kcal
100g owsianych = 61g węgli , 7,5g tłuszczu = 370kcal
2.grahamka = 8g białka, 1,5g tłuszczu, 50g węgli= 225kcal
twarożek = 10g białka , 5 g tłuszczu = 80kcal
3. 70g ryżu = 4g białka, 56g węgli = 245kcal
100g kurczaka = 24g białka, 15g tłuszczu= 230kcal
4. to samo co wyżej 245kcal
5.twaróg; 25g białka = 140kcal
oliwa 2 łyżki= 20ml = 180kcal
Tłuszcz: wyliczyłem ze wszystkiego , dobrze zrobiłem czy powinienem tylko z oliwy i jaj?
Razem około 2500 kcal.
Do tego
[Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] WPC, tylko nie wiem kiedy je dać w dni treningowe, bo trening mam o 19 a w domu jestem koło 21;15 więc tylko kolacja i spać, więc kiedy dorzucić to WPC ?
Jakie najlepiej dodać warzywa do 3,4 posiłku? brokuły mogą być ? czy jest coś lepszego ?
Do tego dorzucam 3 razy w tygodniu bieganie koło 40minut, ew. w późniejszym okresie jak się wprawię jakieś interwały.
Kolejne pytanie, gdy mam dzień że jestem cały dzień w domu, 0 treningów, warto w taki dzień zjeść 2g/kg węgli a reszta tak samo?
Ps: nie trenuję na siłowni, tylko tajski i aeroby. Z góry dziękuje za pomoc..