Przygotowania do sezonu 2013 z HiTec Nutrition - Małgorzata Dąbrowska
Witam wszystkich. Nazywam się Małgorzata Dąbrowska. Jestem zawodniczką statujacą w kulturystyce kobiet kat.+55 kg. Do tej pory mogę pochwalic się startem na Mistrzostwach Polski w 2010 roku gdzie zdobyłam tytuł Mistrzyni Polski, start w Pucharze Polski 2011, tu zajełam 2 miejsce. No i rok 2012 Zaliczyłam Mistrzostwa Polski, na których zakwalifikowałam się na Mistrzostwa Europy , a na nich ....V miejsce z czego jestem strasznie zadowolona . Dzięki firmie HiTec Nutrition rozpoczynam przygotowania do zezonu 2013, tj Mistrzostw Polski, Mistrzostw Europy i może coś wiecej ? Z roku na rok staram się poprawic formę. Podziele się z Wami jak wyglądają moje przygotowania w kwestii trenigu oraz diety. W miarę możliwości będę wrzucac foty z postępów ; ) Zapraszam do lektury
Zachęcam również do odwiedzenia mojej stronki internetowej - gdabrowska.pl
Odp: Przygotowania do sezonu 2013 z HiTec Nutrition - Małgorzata Dąbrowska
Moja dieta wygląda następująco : 900 g mięsa, 200 g ryżu plus warzywa i 100 g płatków owsianych dziennie.
Rozkłada się to mniej więcej tak :
5g Hitec [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] powder
2 kaps. Hitec Ultra Amino
po treningu
40g Hitec Carbo Plus
5g Hitec BCAA powder
Po 20min
5 Posilek
50g ryżu
200g piersi z kurczaka
warzywa
6 Posilek
60g Hitec Hhey C-6 lub 150 g kurczaka
przed snem 3 kaps.HitecZMA
Od tego tygodnia zwiększam ilośc węglowodanów do 300g dziennie
Co do mięsa, to kurczaka jem zamiennie z filetem z indyka i czasami wołowiną
Wypadało by jeszcze wspomniec o treningu
Poniedziałek
plecy, biceps
wtorek
klatka,triceps
środa
wolne
czwartek
nogi
piątek
barki
sobota,niedziela
wolne
Zakres powtórzeń 10-15. Jest to okres postartowy i chcę dac odpocząc mięśniom i stawom, przygotowac je do ciężkich treningów na rozbudowę masy mięśniowej. Nie są to jednak takie sobie "laitowe" treningi : )
gosiu naprawde podziwiam CIE ze trwasz nadal w kulturystyce i nie przerzucilas sie na jakies smieszne fitness. jestes moja inspiracja. mam nadzieje ze wystapimy kiedys razem na scenie::
Witaj na Kulturystyka-online Życzę powodzenia w przygotowaniach !
Ile dokładnie warzysz ? Dlaczego aż tak dużo mięsa spożywasz ? Nie czujesz dyskomfortu ( gazy itp) spożywając prawie 1 kg mięsa dziennie ? Nie spożywasz w ogóle zdrowych tłuszczy ?
Dziękuje SYLWI Mam nadzieję, że dziennikiem zwrócę trochę uwagę na kulturytyke kobiet, która niektórym kojarzy sie jedynie z przerośnetymi "babami " Wiem, że nie zwiększając maksymalnie swojej masy mięśniowej nigdy nie wskoczę na pudło na arenie światowej...ale nie wyobrażam sobie jak bym wygladała ważąc ponad 80 kg ... A myśle, że fajnym docięciem też można troche powalczyc Obecnie moja waga to 70 kg - Arnoldzie. Czy nie czuje dyskomfortu ? Nie, od mięsa nie. Muszę uważac na niektóre warzywa, bo czasami dziwnie reaguje mój żołądek. Mięso zwiększałam stopniowo. Nie jem na siłę. W okresie przygotowań metabolizm mam tak podkręcony, że jem, jem i wiry w baku ; ) A tak wogóle to pamietam, że jak zaczynałam przygotowania, a było to w 2005 roku to ważyłam coś około 60 kg
Przez wszystkie moje przygotowania dodawałam tłuszczy - oliwy z oliwek, jedynie przy obcięciu praktycznie do zera węgli. Jest to zawsze okres przedstartowy. W trakcie robienia masy mięśniowej sucha dieta - [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] , węgle