Daniel Wilk w Kulturystyka Online
Martyna Kazmieczak w Kulturystyka Online




Wróć   Kulturystyka Online Forum > KULTURYSTYKA ONLINE > Odżywianie i dieta > Przepisy na pyszne dania
stare 14-05-2016, 08:17
Moderator
Super Expert
 
Avatar Arnold
 
Zarejestrowany: Nov 2010
Postów: 56 213
Podziękował: 141
Dostał 603 razy "Dzięki" w 592 postach
Domyślnie Proteinowy omlet „sernik”

zródło: [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować]




Omlety i naleśniki / Pasty i nabiał / Przepisy
PROTEINOWY OMLET „SERNIK”
29-02-2012 7 komentarzy
PROTEINOWY OMLET „SERNIK”

Kolejny omlet na Blogu Kulinarnym Fitness Food, dziś typowo białkowy, bez dodatku rodzynek idealny dla osób na dietach nisko węglowodanowych (Low Carb). Omlet bardzo przypomina swoim smakiem sernik, stąd też jego nazwa. Przygotowanie tego omletu wydaje się banalnie proste, niestety praktyka pokazuje, że usmażenie go z tych składników tak, aby zatrzymał swój jednolity kształt wcale nie jest takie proste. Bardzo ważna jest tutaj patelnia oraz pilnowanie proporcji. Ale o tym poniżej…

Czas przygotowania: 10 minut
Składniki 1 omlet

100g chudego twarogu
45g odżywki białkowej [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] Whey Protein Concentrate o smaku ciasteczkowym
4 średnie jajka (po ok. 80g)
30g suszonej żurawiny lub rodzynek
tłuszcz kokosowy
odrobina mleka

Przygotowanie

Pokrojony w kostkę twaróg, odżywkę oraz jaja miksujemy w blenderze aż do uzyskania jednolitej masy – jeśli jest zbyt gęsta, co zdarza się rzadko, dodajemy bardzo ostrożnie odrobinę mleka (zbyt rozwodniona masa uniemożliwi usmażenie omletu w całości). Na rozgrzanej teflonowej dość głębokiej patelni (nie może być płaska, jak typowa patelnia do omletów i naleśników) roztapiamy odrobinę tłuszczu kokosowego. Do masy w blenderze dodajemy rodzynki (przy diecie Low Carb, do pominięcia) i wylewamy wszystko na gorącą patelnię. Smażymy ok. 2 minut pod przykryciem, regulując odpowiednio ogień i sprawdzając czy omlet ścina się , jednocześnie się nie przypiekając. Po tych dwóch minutach należy przewrócić omlet na drugą stronę i to właśnie ta czynność jest najtrudniejsza. Ja robię to zawsze w następujący sposób: Przykrywam patelnię odwróconym talerzem, tak przykrytą patelnię chwytam z obu stron za pomocą rękawic kuchennych i zdecydowanym ruchem przewracam na drugą stronę po czym ponownie zsuwam omlet z talerza na patelnię smażę pod przykryciem kolejne 2-3 minuty. Talerz jest teraz ubrudzony od masy dlatego trzeba go opłukać. Gotowy omlet jest na tyle smaczny, że nie trzeba dodawać do niego dodatkowych substancji słodzących czy smarowideł. Życzymy smacznego!

Wartości odżywcze

bez rodzynek
[Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] : 87g
Węglowodany: 6g
Tłuszcz: 30g
Kalorie: 628 kcal

z rodzynkami
Białko: 87g
Węglowodany: 25g
Tłuszcz: 30g
Kalorie: 712 kcal
__________________
Najlepszy portal kulturystyczny w Polsce - http://www.kulturystyka-online.pl/
Najlepszy sklep z odżywkami w Polsce - http://www.kulturystyka-online-sklep.pl/
Najlepsze forum kulturystyczne w Polsce - http://www.kulturystyka-online.pl/fo...urystyczne.php
Arnold jest offline  
Wrzuć na Facebook Wrzuć na Blip Wrzuć na Wykop Share
Odpowiedź z Cytatem
BODY ATTACK SOSY ZERO
stare 26-09-2016, 14:03
Użytkownik
Dobry paker
 
Avatar Moose
 
Zarejestrowany: Aug 2015
Postów: 352
Podziękował: 0
Dostał 5 razy "Dzięki" w 5 postach
Domyślnie Odp: Proteinowy omlet „sernik”

Robiłem ostatnio. Niebo w gębie
__________________
Suplementy dla sportowców
Moose jest offline  
Wrzuć na Facebook Wrzuć na Blip Wrzuć na Wykop Share
Odpowiedź z Cytatem
stare 27-09-2016, 07:41
Użytkownik
Expert
 
Avatar simonpeck
 
Zarejestrowany: Sep 2014
Postów: 569
Podziękował: 21
Dostał 27 razy "Dzięki" w 26 postach
Domyślnie Odp: Proteinowy omlet „sernik”

Koniecznie muszę to spróbować
__________________
simonpeck jest offline  
Wrzuć na Facebook Wrzuć na Blip Wrzuć na Wykop Share
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-10-2016, 13:18
Użytkownik
Dobry paker
 
Avatar Moose
 
Zarejestrowany: Aug 2015
Postów: 352
Podziękował: 0
Dostał 5 razy "Dzięki" w 5 postach
Domyślnie Odp: Proteinowy omlet „sernik”

Spróbuj. Warto
__________________
Suplementy dla sportowców
Moose jest offline  
Wrzuć na Facebook Wrzuć na Blip Wrzuć na Wykop Share
Odpowiedź z Cytatem
Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów
BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Wyłączony
Pingbacks are Wyłączony
Refbacks are Wyłączony
Podobne wątki
Temat Autor wątku Forum Odp. Ostatni post / autor
Proteinowy omlet „sernik” Arnold Przepisy na pyszne dania 0 23-03-2016 11:36
Rozgrzewający „shoot” na odporność Arnold Przepisy na pyszne dania 0 07-03-2016 11:43
D-Pinitol „cukier bez cukru” KamilHITEC HiTec Nutrition 1 02-12-2011 17:59
„nutrient timing” KamilHITEC HiTec Nutrition 0 01-12-2011 10:27

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:27.
BODY ATTACK

Ostatnie obrazki

Kulturystyka: Newsletter
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin