Posiłek przed cardio - jeść czy nie jeść ? O to jest pytanie
Witam serdecznie
Temat ten ciągle jest bardzo kontrowersyjny - raz słyszymy porady, że na czczo cardio jest bardzo skuteczne...
Inni znów doradzą, że niszczymy mieśnie za bardzo i nie ma to wiekszego sensu nawet na sporej ilości CARDIO.
Pozwolę sobie teraz zacytowac najnowsze wydanie magazynu kulturystycznego KIF.
Otóz pojawił się atykuł zwany:
10 przykazań dietetycznych
Przykazanie numer 6
NIE będziesz jeść śniadania zanim nie wykonasz swojego cardio ! - BŁĄD
Nie chce mi się tego pisać więc to zeskanuję.
Wynika z niego ze cardio moze byc robione na pusty ale nie moze byc zbyt intensywne
Ja od dłuższego czasu robię cardio na pusty
Przed nim biorę - spalacz oraz [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] w ilości ok 15g aminokwasy proste oraz taurynę
i tak krece - powiem szczerze, że generalnie ja tam nie widze, wiekszych spadków a do tego mam diete low carb i jeszcze robie godzine tego cardio.
Nogi mi troche zeszczuplały ale bardzo duzo tłuszczu z nich straciłem miesień moim zdaniem ok .
Natomiast z punktu widzenia Laboratoryjnego wygląda to tak jak w artykule zeskanowanym.
Odp: Posiłek przed cardio - jeść czy nie jeść ? O to jest pytanie
Jesli chodzi o mnie to ja rowniez robie godzie naczo i nie zauwazylem wiekszych spadkow, co prawda nie biore spalacza narazie zadnego, ale duza porcja [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] u mnie jest obowiazkowa. Staram sie rowniez za bardzo nie wariowac przy aerobach chocby ze wzgledu na ten katabolizm czy tez na sile jaka obecnie mam...
Czyli wychodziłoby na to, że CARDIO delikatne ale dlugie jest skuteczne na pustym żołądku natomiast - jeżeli chcesz ostro pobiegac to powinines najpierw zejsc sniadanko
Odkąd pamiętam to wszędzie się o tym mówi, że cardio przed posiłkiem. Na pewno zauważyliscie, że z co raz to więcej nowych teorii aż nie wiadomo kogo słuchać. Dlatego chyba najlepszym wyjściem jest sprwadzić na sobie. Czy właśnie cardio przed posiłkiem po dłuższym czasie powoduje spadek masy mięśniowej. Jeśli tak to może coś w tym jest. Ja już się gubię w tych teoriach
Sam robiłem cardio i to nawet po 2 godziny po lesie. Efekt taki, ze fat zjechał ładnie, ubytek w mięsniach nie zauważalny, więć nie wiem czy był, chociaz naet przytyłem masowo ponieważ, dietę miałem bardziej równą 0 kcal, więć rekomp po całości poleciał, ale to stare czasy, zanim miałem córeczke, i mogłem poświęcić czas dla siebie, a teraz inne priorytety i chce być z córką, a jeszcze za mała, by z nią jeździć
Cardio ma to do siebie, ze jest mało intensywne, bo to jogging, i nie brałem [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] , bo powoduje wyrzut insuliny, ale typowo spalacz, lub sama joha potem był, a nawet melatonine brałem przed cardio i jechane.
a w kwestii aerobów, to tylko po siłće, albo po wczesniejszym korycie, ale wtedy by aeroby miały swoją skutecznoćś to już powinniśmy biegać około godziny nawet, z powodu tego że przez pierwsze 30 minut spalimy glikogen, a potem idzie z fatu, a na czczo od razu idzie enegia z tłuszczu.
Ja na redukcji zawsze biegam na czczo maksymalnie godzine przy średniej intesywności. Po przebudzeniu [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] i lecimy. NAJLEPSZY EFEKT W MOIM PRZYPADKU. I myśle że dla większości osób też to się sprawdza tylko trzeba poeksperymentować z intesywnością i długością treningu lub kontrolować tętno.
na czczo jak najbardziej tak. ja preferuje raczej opcje po treningu lub 2/2.5h po posilku tylko z tego wzgledu ze rano nie mam na to czasu, w innej sytuacji mysle ze tez bym to wlaczyl na stale.
dodam ze wielu ludzi z ktorymi mialem okazje rozmawiac czesc stosowala metode na czczo i rowniez chwalila sobie i robili swietne formy