Siemanko. Dieta dla kobiety tóra po prostu chce o siebie zadbać a nie ma jakiś konkretnych celów by była fitneska i startować w pokazach czy też iść na kulturystkę jest o tyle banalna, że wystarczy jesć zdrowo. Niech ten gościu jeszcze uściśli ile kalorii dziennie jest w tej diecie bo nie chce mi się tego przeliczać (za mało czasu), ale wydaje mi sięże sporo bo olej lniany 50 ml 40 g tłustych nasion orzechów etc. 8 g rodzynki śmieszne trochę proporcje. 30 g ryzu czy makaronu to tylko po zębach poskacze

Wszystko w dniu pierwszym oparte na jogurcie naturalnym heh... To musisz mamę zamknąć w kuchni z wagą bo sporo czasu jej zajmie przygotowanie posiłków. Jeżeli mamuśka chce dbać o siebie to niech zmieni nawyki żywieniowe na zdrowe. Rano chleb razowy na to plaster szynki sera minimalnie masłem przesmarować, syte, zawiera błonnik i dobre oraz zdrowe. Nie trzeba liczyć BTW i ściśle kalorii jeżeli wyeliminujemy przetworzone produkty bynajmniej na początku, żeby najpierw się zaadaptować do takiego trybu zdrowego życia. Soki warzywne, jak sama je zrobi w sokowirówce to ok, jak ma kupić szkoda mi kasy, wolał bym marchew przegryźć. Warzyw strikte nie liczymy do diety bo spalamy czasem więcej kalorii trawiąc warzywa (zielone ogórki kapusta, sałąta). Oleju lnianego czy oliwy z oliwek do sałątki owszem ale do 10 g a nie żeby zalać sałątke tłuszczem roślinnym

Tak samo jak podajesz warzywa ilość gram to jak kalafior kupisz 200 g ro musisz 80 g wywalić?? Albo na siłę synkowi wciśnie żeby sięnie marnowało

Żart oczywiście

Po prostu dietka oparta na pieczywie ciemnym, nie przejadać się, dużo warzyw i sałątek warzywnych można jeść bez zbędnych sosów czy też majonezu. Omlety można zrobić na słodko czy warzywne, a na wieczór mogę polecić serek wiejski i łyżka masłą orzechowego (łyżka to około 50 g) lub garść orzechów. Nasyci na noc, a to zdrowe tłuszzce oraz kazeina więć wchłąnia się dłuzej. Tak de facto to też mam mamuśkę która dba o siebie chodzi na kijki po 8 km dziennie, do tego ma cukrzyce więc musi jeść odpowiednio oraz wtedy gdy cukier spadnie, nie ma jakiejś ścisłej diety o któa mnie też prosiła, tylko ją nakierowałem co moze czego nie. I sama jada to na co ma ochote a że je zdrowo i odpowiednio to schudła mocno i teraz tylko utrzymuje wage. Pozdrawiam