04-02-2015, 10:48
| Użytkownik Expert
Podziękował: 21
Dostał 27 razy "Dzięki" w 26 postach
| Odp: Ostatni Bastion przygotowania na AMP 2015 w trójboju siłowym
A ja odbiegnę od tematu - bardzo ciekawy temat pracy inżynierskiej 
Kompresor mechaniczny czy turbina napędzana gazami spalinowymi? I tak jeszcze zapytam co mam na celu ta praca, jest to pierwsza tego typu, że wniesie coś nowego do tematu |
| |
09-04-2015, 21:46
| Użytkownik Nowicjusz
Podziękował: 0
Dostał 0 razy "Dzięki" w 0 postach
| Odp: Ostatni Bastion przygotowania na AMP 2015 w trójboju siłowym Cześć wszystkim (WRACAM!)
przepraszam, za przerwę w prowadzeniu dziennika. Miałem dużo zamieszania z pracą inżynierską, zmianą miejsca zamieszkania, pracą. Praca inżynierska napisana, obroniona na ocenę bardzo dobrą, studia skończone na ocenę celującą.
Odpowiedź na powyższe pytanie:
Turbina napędzana gazami spalinowymi - turbosprężarka. Obecnie w okrętownictwie wszystkie nowe silniki doładowane są zespołem turbosprężarkowym. Praca miała na celu wykazanie tendencji rozwojowych układów doładowania w okrętownictwie i analizę wpływu poziomu doładowania na parametry pracy silnika okrętowego.
Aktualnie jestem po redukcji. Redukcję skończyłem z bardzo niskim poziomem tłuszczu. Wyszły nawet nogi.
Obrałem nowy cel, jest nim uczestniczenie w zawodach kulturystycznych - debiuty kulturystyczne 2016 - ew. coś wcześniej. Zrezygnowałem z trójboju siłowego ze względów prozdrowotnych.
Chciałbym ten dziennik treningowy potraktować jako osobisty blog. Wstawiać również posty na tematy nie związane typowo ze sportami siłowymi i odżywianiem.
Obecnie jestem reverse diet - jutro będę miał 1700 kcal. Aktualna waga około 61 kg. Na zdjęciach we wcześniejszych postach 74 - 76. Jak widać redukcja była sroga.
Aktualne makroskładniki z dzisiaj 1400 kcal. [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować]
Dzisiaj również kupiłem kreatynę. Jest to celowo czysta [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] bez barwników i innych substancji - typu tauryna itp.
Dawkowanie, jedna porcja 5 gram, pierwszy tydzień 20 gram dziennie, pierwsza porcja rano na czczo, druga po treningu, kolejne dwie między posiłkami.  |
| | Tagi | akademickie, aminokwasy, amp, ciężarów, dieta, diety, dzien, dziennik, dziennik treningowy, euro, fitmax, gdzie, klatkę, krea, kreatyn, kupić, max, mistrzostwa, mleka, posiłku, przygotowania, siłowy, siłowym, sprzęt, tłuszczu, treningowego, treningowy, treningów, trójboju, youtube, zawodach, zawodami, zdjęcie, zestaw, żeń  | Narzędzia wątku | | Wygląd | Wygląd liniowy | |