05-02-2016, 18:19
| Użytkownik Nowicjusz
Podziękował: 0
Dostał 0 razy "Dzięki" w 0 postach
| Naturalnie wysoka prolaktyna.
Witam, jestem świeżo po padaniach, które zrobiłem ponieważ planuje swój pierwszy cykl na saa.
Zaniepokoił mnie dość wysoki poziom prolaktyny:
Prolaktyna : 31,77ng/ml Norma 3,46 - 19,40
Czym może być to spowodowane? Nigdy nie korzystałem z dopingu.
Czy powinienem się niepokoić takim wynikiem? Próbować zbijać prolaktynę suplementami czy lepiej wybrać się do endokrynologa.
|
| | 
05-02-2016, 18:32
| Użytkownik Nowicjusz
Podziękował: 4
Dostał 7 razy "Dzięki" w 7 postach
| Odp: Naturalnie wysoka prolaktyna.
Stres, zmęczenie, "przetrenowanie", i 1000 innych rzeczy. Spróbuj walić wysokie dawki [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] B6, (200 mg to absolutne minimum) i powtórz badanie po jakimś czasie. Ja jak miałem wysoki poziom to po paru dniach już zauważyłem różnicę w samopoczuciu, ale jak nic nie da idź do lekarza.
|
| |
05-02-2016, 18:39
| Użytkownik Nowicjusz
Czytałem właśnie, że można obniżyć prolaktynę witamina B12, ale jest to podobno mało skuteczne, obniża, ale delikatnie.
A co z cylem na testosteronie, który planuje w przeciągu 2 tygodni? Przejmować się tą prolaktyną czy zaczynać normalnie cykl i dodatkowo zacząć suplementować witaminę B12?
|
| |
05-02-2016, 19:38
| Użytkownik Nowicjusz
Podziękował: 4
Dostał 7 razy "Dzięki" w 7 postach
B6 a nie B12, że tak się wyrażę "na mnie działa" musisz spróbować, jak nie poskutkuje to leć z dawkami do np 600mg dziennie i wtedy oceń czy jest ok. Jak nie to lekarz. Czy teść może pogorszyć sprawę? Z tego co kojarzę to nie tyle teść co estro, do którego może zaromatyzować, może podbić prolkę, ale tutaj nie jestem pewien, trzeba pytać się kogoś, kto bardziej zna się w temacie.
|
| |
06-02-2016, 12:53
| Użytkownik Nowicjusz
Chodziło mi właśnie o B6, nie wiem dlaczego napisałem B12 
Proszę, żeby ktoś jeszcze się wypowiedział, czy z prolaktyną ponad normę mogę zaczynać cykl na testosteronie.
Czytałem, że wysoki poziom prolaktyny może powodować również wysoki poziom estradiolu, ale u mnie estradiol jest właśnie w dolnej granicy.
Estradiol 25,00 pg/ml Norma 25,80 - 60,70
|
| |
16-02-2016, 11:19
| Użytkownik Nowicjusz
Na prolaktynę: [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] zarówno dla mężczyzn jak i kobiet- vitex agnus- niepokalanek mnisi
|
| |
16-02-2016, 18:05
| Moderator Super Expert
Dostał 296 razy "Dzięki" w 285 postach
| Odp: Naturalnie wysoka prolaktyna. [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować]
tutaj tytuł to interpretacja wyników, ale cichybakłazan napisał odnośnie prolaktyny. nie chce siebie kopiować i powielać innych więc wklejam link
|
| |
16-02-2016, 18:40
| Użytkownik Nowicjusz
Dostał 2 razy "Dzięki" w 2 postach
cabaser bedzie najlepszy ,badz troszke siadow bromergon.
|
| | Tagi | aminy, cykl, doda, dopingu, działa, dzien, dziennie, ego, kobiet, kulturystyka, lekarz, mężczyzn, najlepszy, natural, naturalnie, nowe, online, pierwszy cykl, planuje, prolaktyna, przetrenowanie, saa, testosteronie, tytuł, witamina, witaminy, www, wyników  | Narzędzia wątku | | Wygląd | Wygląd liniowy | |