16-09-2018, 17:45
| Użytkownik Expert
Podziękował: 21
Dostał 27 razy "Dzięki" w 26 postach
| KRÓTKA sesja treningowa 5 dni w tygodniu
Cześć brygado!
W moim życiu nastąpiła zmiana która zmusza mnie do weryfikacji założonych planów.
Zmiana wymusiła na mnie przeorganizowanie dnia, a co za tym idzie również treningów siłowych.
Od października ponownie wracam na siłownię, jednak trening rozpoczynał będę rano, o 6:00, a dysponował będę czasem max. 50 minut. I w takim trybie mogę działać przez 5 dni w tygodniu.
Teraz pytanie do fachowców: jak rozpisać na te 5 dni efektywny trening? Jak połączyć ze sobą poszczególne partie żeby wycisnąć z tych kilkudziesięciu minut jak najwięcej?
Wiem że z czasem jest skromnie, ale tylko taka opcja wchodzi w grę.
Nie żebym wszystko zostawiał Wam, sam tez coś opracowałem i widziałbym to w ten sposób: PON.
Klatka piersiowa z bicepsem
WT.
Plecy z tricepsem
ŚR.
Nogi
CZW.
Barki z tricepsem
PT.
Klatka piersiowa z bicepsem
Klatka piersiowa dwa razy w tygodniu ponieważ jest to partia którą chcę poprawić.
Ramiona świadomie 2 razy w tygodniu ponieważ na pojedyńczym treningu planuję wykonać 1-2 ćwiczenia w ilości max. 8 serii.
Trening core w domu, wieczorami, 2 razy w tygodniu.
Co myślicie?
__________________ |
| |
17-09-2018, 12:04
| Użytkownik Dobry paker
Podziękował: 0
Dostał 16 razy "Dzięki" w 16 postach
| Odp: KRÓTKA sesja treningowa 5 dni w tygodniu
Partia mięśniowa ćwiczona raz w tygodniu mija się z celem,chodzi o syntezę [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] ,chyba że używasz "soczku".Pozdrawiam.
|
| | rower otrzymał "Dzięki" za ten post od użytkownika:
17-09-2018, 18:28
| Użytkownik Expert
Podziękował: 21
Dostał 27 razy "Dzięki" w 26 postach
Qrwa potwierdzasz moje przekonanie o tym.
Jakieś rozwiązanie?
Każda partia 2 razy w tygodniu z mniejsza objętością? Superserie? Gigaserie? Serie łączone?
Klatka + plecy
Barki + biceps + triceps
Nogi
Klatka + plecy
Barki + biceps + triceps
Kolejny blok rozpoczynam od nóg i dalej zgodnie ze schematem.
5 dni, superserie i gigaserie. Kwestia szczegółowego rozpisania treningu i czasu jaki na niego potrzebuje.
__________________ |
| |
18-09-2018, 20:29
| Użytkownik Dobry paker
Dostał 16 razy "Dzięki" w 16 postach
Jeżeli split,to każda partia 2 razy w tygodniu,ale są lepsze treningi FBW,HST,góra-dół,push pull,push pull legs i te,które wymieniłeś.Pozdrawiam.
|
| | rower otrzymał "Dzięki" za ten post od użytkownika:
24-09-2018, 12:22
| Użytkownik Dobry paker
Dostał 5 razy "Dzięki" w 5 postach
FBW będzie imo najlepsze w tym przypadku.
|
| | Moose otrzymał "Dzięki" za ten post od użytkownika: Tagi | białka, hst, max, mięśniowa, najlepsze, partie, piersiowa, planów, połączyć, poprawić, pull, pytanie, rozpisać, serii, sesja, siłownię, siłowych, superserie, treningi, treningów, treningu, wycisnąć  | Narzędzia wątku | | Wygląd | Wygląd liniowy | |