07-11-2014, 20:28
| Użytkownik Dobry paker
Podziękował: 2
Dostał 21 razy "Dzięki" w 18 postach
| Odp: klata nie chce rosnac ;/
A czemu tak jest bo to jest dobre ćwiczenie. Ma na celu rozciągnąć powiększyć ci objętość klatki a nie napompować. Jeśli uważasz że to złe ćwiczenie to nie rób.
p.s Bolo Yeung zrobił na pewno dużo rozpiętek i przenoszeń.
|
| |
07-11-2014, 20:32
| Użytkownik Nowicjusz
Podziękował: 0
Dostał 0 razy "Dzięki" w 0 postach
heheh  napewno  a na powaznie to nie pisalem ze to zle cwiczenie i napewno bd go robil jeszcze nie raz |
| |
08-11-2014, 09:05
| Użytkownik Nowicjusz
Podziękował: 4
Dostał 2 razy "Dzięki" w 2 postach
Powodów zastoju może być dużo, na czele z nieprawidłową techniką.
Odpocznij, przeanalizuj swoją technikę ćwiczeń, sposób odżywiania, zmień plan treningowy z priorytetem na klatke.
Ja polecam przeplatanie ćw. złożonych i izolowanymi, aby ruszyć klatkę oraz większe przykładanie się do ławek skośnych niż do płaskiej.
|
| |
08-11-2014, 10:40
| Użytkownik Super Expert
Podziękował: 69
Dostał 39 razy "Dzięki" w 39 postach
Dokładnie ćwiczenia złożone z izolowanymi,ale i opanuj sztukę,która polega na wyizolowaniu konkretnego mięśnia,na którym się skupiasz treningowo.
Czy czujesz mięśnie klatki ? czy razcej tricepsa i obręczy barkowej ?To nie trudne  ,kwestia wyczucia,zmniejsz ciężar i będzie ok a jak z odżywianiem? Bo często szuka sie przyczyny w źle wykonywamym ćwiczeniu,a powodem jest skromna dieta białkowa.
|
| |
08-11-2014, 11:54
| Użytkownik Nowicjusz
160-170gr [Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] wiec raczej dosc  po tym co wszyscy pisali i malej analizie mojego trenuingu to juz wiem co było zle.
1. TECHNIKA
2 wiecej dodtaniego skosu mniej plaskiej i darowac sobie ujemny skos
3 cwiczenia rozciagajace klatke piersiawa
mysle ze jak sie zastosuje do tych 3 pkt to pojdzie w gore, zaczne prowadzic dziennik treningowy tu na stronce wiec bd na bierzaco pisal o postepach i efektach treningu i diety |
| |
08-11-2014, 12:58
Podziękował: 41
Dostał 82 razy "Dzięki" w 82 postach
Może to jakoś pomoże. Bo jak widzisz - porad jest mnóstwo i w każdej jest coś wartościowego. A może spróbuj z kimś bardziej "zaawansowanym" zrobić wspólny trening. Może on dopatrzy się jakiś mankamentów i coś usprawni.
Ostatnio edytowane przez TELEWIZOR ; 08-11-2014 o 14:02 |
| |
08-11-2014, 13:35
Podziękował: 8
Dostał 210 razy "Dzięki" w 209 postach
Wszystko fajnie ,ale linki do konkurencji chyba nie są zbyt dobrym pomysłem  Kolega już dostał tyle porad na temat klatki ,że na pewno mu urośnie.
|
| |
14-11-2014, 17:15
| Użytkownik Nowicjusz
zgadam sie z kolega wyzej, zastosowalem sie do porad, zrobiłem klate na dodatniej i plaskiej plus baterflay i rozpietki i w koncu był efekt, mega zakwasy  dodam ze wyciskanie staralem sie silowo robic i pamietac o technice. dzieki za wszystkie rady i pozdrawiam |
| |
15-11-2014, 00:08
Podziękował: 69
Dostał 39 razy "Dzięki" w 39 postach
Bardzo ważne jest zachowanie odpowiedniego kąta wykonywanych ćwiczeń tzn. np. rozpiętki w siadzie na maszynie , im wyżej uniesiesz dłonie tym bardziej pracuje górna część klatki,niżej ,dolna,analogicznie środek.
|
| |
15-11-2014, 12:32
| Użytkownik Nowicjusz
wiem, wiem  staram sie przed kazdym cwiczeniem ogarnac je jak powinno technicznie wygladac  staram sie o tym pamietac i potwierdzam to ze technika jest niesamowicie wazna, calkiem inne cwiczenie niz bezsensowne machanie ciezarem |
| | Tagi | 5x5, barki, barków, ciężar, cwiczenie, ćwiczeń, diecie, dieta, diete, diety, doda, efekty, ego, hantlami, jedzenie, klasa, klata, klatę, klatka, klatkę, kulturystów, leżąc, mase, maszynie, mięsnie, mięśni, mobile, najlepiej, najlepsze, nogami, piersiowa, piersiowej, pierwsza, planu, pompki, powtórzeń, rosnie, rozpietki, rozpiętki, seri, serie, serii, sztangi, temat, trening, treningiem, treningu, wycisk, wyciskania, wyciskanie, wytrzymałość, zakwasy  | Narzędzia wątku | | Wygląd | Wygląd liniowy | |