05-09-2014, 11:59
| Moderator Super Expert
Podziękował: 0
Dostał 296 razy "Dzięki" w 285 postach
| Odp: jak ważyć
Róznica polega na tym jeszce gdzie kupujesz piersi... Jak kupisz z fermy czy odznajomych kuraka to nie wiele się zmniejszy i nie wiele wody puści, a jak kupisz kilka razy mrozonego kurczaka w sklepie to Ci się połowe skurczy wieć tu też kwestia ma mrożenie i jak on był dowieziony skąd czy z wybiegu czy hodowlany pod ubój gdzie tylko w klatce jadl i sie wiele miał ruchu... Ale nie ma co tak rozpaczać bo po prostu sie waży przed obróbką i tyle. Pamiętajmy też że ryż po ugotowaniu czy jak również zwiększa objętość i kalorie ale tez trzeba policzyć rozkład termiczny pożywienia jak i NEAT w ciągu dnia... A nie tylko dzienne zapotrzebowanie wynikające z wysiłku aerobowo siłowego i zapotzrebowania na podstawowe funcje życiowe żeby podtrzymać i ogrzać organy wewn... Ale do tego są inne tematy jak i są uproszczone wzory liczenia
|
| |
07-11-2014, 11:51
| Użytkownik Bywalec
Podziękował: 1
Dostał 3 razy "Dzięki" w 3 postach
ja pierwsze słyszę żeby ważyc po obróbce :/ , po co sobie utrudniac życie hehe
|
| |
07-11-2014, 12:31
| Użytkownik Bywalec
Podziękował: 9
Dostał 5 razy "Dzięki" w 5 postach
Zawodnicy ale to głównie Pro za oceanem ważą po obróbce.
|
| |
07-11-2014, 12:55
| Użytkownik Nowicjusz
Podziękował: 0
Dostał 0 razy "Dzięki" w 0 postach
Zawsze przed obróbką,po obróbce waga się zmienia,pozdrawiam.
|
| |
07-11-2014, 18:13
| Użytkownik Bywalec
Podziękował: 5
Dostał 12 razy "Dzięki" w 12 postach
Ja wszystko ważę przed obróbką, czy to mięsko, jajko czy makaron. Czasem mam problem z produktami mrożonymi, bo nie chce mi się czekać aż się rozmrożą i ważę zamrożone (np warzywka do zupy), a wiadomo, że zawarta w nich woda tez sporo waży.
|
| |
07-11-2014, 18:40
| Użytkownik Dobry paker
Podziękował: 2
Dostał 21 razy "Dzięki" w 18 postach
I znowu stary temat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co to ma byś z archiwum coś wyciągacie
|
| |
17-04-2015, 19:16
| Użytkownik Nowicjusz
Podziękował: 2
Dostał "Dzięki" 1 raz w 1 poście
Ajak wyglada ważenie ryzu przed gotowaniem jest 100gr po ugotowaniu 200gr ?
|
| | Tagi | bialka, białka, białko, budowa, dawka, diecie, diete, dzien, ego, endo, energii, gdzie, jedzenie, kalorie, klatce, koksu, kurczak, kurczaka, masa, masy, miesniowej, mięso, najlepiej, organizm, porcje, posiłek, posiłków, ryż, siłki, siłowego, temat, termiczny, tłuszczu, trenuje, waga, woda, wody, zawodnicy, żywności  | Narzędzia wątku | | Wygląd | Wygląd liniowy | |