Witam wszystkich uzytkownikow KO wydaje mi sie ze nie bylo tu dziennikow o podobnej tematyce dlatego chcialem podzielic sie z wami takze treningami, dieta i trybem zycia nie tylko kogos uprawiajacego kulturystyke ale kogos kto laczy to z treningami na macie. Kulturystyka w tym sporcie jest ukierunkowana zupelnie inaczej treningi wygladaja duzo dynamiczniej duzo szybciej ale to zalezy takze w duzej mierze od okresu w jakim jestem. Czy jest to okres startowy czy okres w ktorym dokladam masy aby pozniej zapewnilo mi to wiecej sily np. w klinczu kiedy to liczy sie kto ma wiecej krzepy i kto kogo rzuci. Takze witam wszystkich a teraz przejde do mojego splitu treningowego.
-poniedzialek; silownia
-wtorek; trening MMA
-sroda; silownia
-czwartek; MMA
-piatek; MMA
-sobota; kondycja pod MMA laczona z treningiem BJJ( sparini w parterze)
-Treningi MMA wiadomo kazdy inny kazdy tak samo wyczerpujacy i zblizajacy do wymarzonej formy.
-Trening na silowni wyglada w sposob nastepujacy:
poniedzialek
>klatka+rece+brzuch
klatka( wyciskanie skos w gore 4x 20-12, sciaganie linek wyciagu 3x 15-12, rozpietki 3x 10 w superserii z przenoszeniem hantelki za glowe w lezeniu 3x10)
>biceps(uginanie przedramienia z hantla siedzac na laweczce skosnej z zatrzymaniem w fazie koncowej ze spieciem 3x15-12, uginanie mlotkowym chwytem 3x15-12, uginanie przedramion z linkami wyciagu 3x10)
>triceps( prostowanie ramienion z linka wyciagu 4x 20-12, uginanie francuskie 3x 15-12, pompki na poreczach 3x10)
sroda
>plecy( podciaganie na drazku 4x 15-10, sciaganie linku wyciagu gornego waskim chwytem 3x15-10, wioslowanie sztanga lub hanta 4x 12-10, przyciaganie uchwytu wyciagu gornego do bioder 4x 10, lawka rzymska 3x15)
>barki( wyciskanie hantli 4x 12-10, unoszenie hantli na boki 3x 12-10, podciaganie sztangi szerokim chwytem 3x10, unoszenie hantli na tyl barkow w opadzie 4x 12-10)
Jak juz wspomnialem teraz jestem w okresie pozastartowym takze dokladam masy. W okresie zawodow zmieniam trening na obwodowe ktore przygotowujamnie do wytrzymania 3x5 min rund.
----Dieta
1.zmielone platki owsiane( 100g) , 30 g odzywki bialkowej ja uzywam ISOLATE 100 firmy
[Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] polecam smak czekolada z truskawka rewelacja

, 10 g oliwy z oliwek
2,3,4. 70 g ryzu, 200 g piersi z kurczaka, 100g warzyw, 10 oliwy z oliwek( 4 posilek to przedtreningowy)
5. 30 g ISOLATE 100 + 60 g carbo nox
6. 200 g piersi z kurczaka+ 20 g oliwy z oliwek+ 100g warzyw
-----Suplementacja
do sniadania( ISOLATE 100)+ cynk,magnez,omega3,zelazo, zen szen,kompleks witamin
przed treningiem( 15 g
[Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] )+ L-karnityna
po treningu( ISOLATE 100+ 60 g carbo nox+ 10 g BCAA)
przed snem( 10 g BCAA)+ 10 g proszku zasadowego, magnez