10-06-2011, 20:56
| Użytkownik Nowicjusz
Podziękował: 0
Dostał 0 razy "Dzięki" w 0 postach
| Dieta by Nelson(do oceny)
DIETA:
posiłek1 (8:00 - godziny dopasuj odpowiednio do każdego dnia)
serek naturalny
100gram płatków owsianych górskich / 2 jajka pieczone
naturalne masło orzechowe 25gram (łyżeczka)
-owoce (dowolne)
koktajl białkowy
posiłek2 (10:00) w szkole
kanapki ( dowolne)
-warzywa / owoce
posiłek3 (13:00)
-50gram ryżu brązowego / 50gram kaszy gryczanej / 50gram kaszy jęczmiennej / 50gram makaronu razowego
-chude mięso 150gram / ryba 200gram / szynka dobrej jakości chuda 150gram / ser żółty 150gram (do wyboru : pieczeń wołowa, chuda szynka wieprzowa, pierś z indyka, pierś z kurczaka; z ryb : mintaj, pstrąg, dorsz, panga biała, łosoś, makrela itp.)
-warzywa / owoce
posiłek4 (16:00 przykładowy posiłek przedtreningowy - na godzinę przed treningiem)
-50gram ryżu brązowego / 50gram kaszy gryczanej / 50gram kaszy jęczmiennej / 50gram makaronu razowego
-chude mięso 150gram / ryba 200gram (do wyboru : pieczeń wołowa, chuda szynka wieprzowa, pierś z indyka, pierś z kurczaka; z ryb : mintaj, pstrąg, dorsz, panga biała, łosoś, makrela itp.)
-olej lniany 15-20gram
-surówka ze świeżych warzyw
koktajl białkowy
posiłek5 (19:00 przykładowy posiłek potreningowy)
-100gram ryżu białego
-chude mięso np. pierś z kurczaka 150gram/ chyba że nie posiadam to jem sam ryż
-warzywa . olej lniany 15-20g
posiłek5 (22:00 posiłek przed snem)
serek naturalny
100gram płatków owsianych górskich / 2 jajka pieczone
naturalne masło orzechowe 25gram (łyżeczka)
-owoce (dowolne)
|
| | 
10-06-2011, 21:40
| Moderator Super Expert
Podziękował: 141
Dostał 603 razy "Dzięki" w 592 postach
| RE: Dieta by Nelson(do oceny)
moje uwagi otrzymałes na gg.
reszta niech sie wypowie tu !!!
|
| |
24-06-2011, 16:18
| Użytkownik Nowicjusz
Podziękował: 0
Dostał 0 razy "Dzięki" w 0 postach
| RE: Dieta by Nelson(do oceny)
Czesc
Nie wiem jak ktokolwiek moze ocenic Twoja diete jezeli nie podales:
-wagi, wieku, wzrostu, wymiarow
-celu
-procentu tluszczu
-innych podstawowych danych, chociazby typ metaboliczny
-nie dokonales zadnych wyliczen do diety, nie wiadomo ile jest bialka z pochodzenia zwierzecego ile weglowodanow i tluszczy
ponadto nie precyzjuejsz produktow, serek naturalny ? ja np nie wiem o co dokladnie chodzi, czy zwykly twarog czy moze serek puszysty na kanapki
i to co razi warzywa / owoce - jest zasadnicza roznica! warzywa to glownie blonnik ktory nie jest trawiony, owoce to fruktoza ktora jest trawiona i przeksztalcana glownie na glikogen watrobowy. Nie potrzebujesz az tyle owocow w ciagu dnia.
pozdrawiam
|
| | Tagi | bialka, białkowy, chude, dieta, diete, diety, dorsz, fruktoza, jajka, kanapki, kurczaka, masło, mięso, natural, nelson, oceny, olej, owoce, pierś, przedtreningowy, ryba, surówka, treningiem, warzywa, weglowodanow, wzrostu  | Narzędzia wątku | | Wygląd | Wygląd liniowy | |