Witam! Imię: Michał
Pseudo: demo
Miasto: Sosnowiec
Zacząłem się odchudzać w 2005 roku (z wagi
105kg, przy której jedynym moim sportem była gra komputerowa Counter-Strike), bez żadnego pojęcia o dietach czy siłowni schudłem do
75kg (przy wzroście
189cm - spora niedowaga). Natomiast tak poważniej zabrałem się za siebie w 2010 roku wprowadzając w życie pierwsze konkretne diety i ciężkie treningi, które modyfikuje do teraz, cały czas ucząc się na błędach i reakcjach swojego organizmu na wprowadzane zmiany. To wszystko przerodziło się w pasje i styl życia. Sporo w tym wszystkim pomógł mi mój kumpel od czasów dzieciństwa, Szymon Łada, którego zapewne większość z Was zna/kojarzy i którego przy okazji pozdrawiam

Obecnie pracuje jako trener personalny i instruktor, pomagając innym w osiągnięciu założonego celu. Co do treningu to nie jestem zwolennikiem schematowego powtarzania ćwiczeń, więc zawsze staram się urozmaicać swoje treningi chociażby małymi zmianami. Z reguły bazuje na większych ciężarach w przedziale 12-15 (ostatnio 15-20) powtórzeń do skrajnego wyczerpania mięśniowego. Jeśli chodzi o dietę to jest to 6 pełnowartościowych posiłków, których dzienna kaloryczność obecnie wynosi ok. 3800kcal w dni treningowe. Jeśli wszystko dobrze pójdzie (czas, pieniądze itd. itp.) to planuję zrobić sobie małą kulturystyczną przygodę i wystartować w klasyku w przyszłym roku.
Poniżej kilka zdjęc: Metamorfoza i aktualne