Okej, dzisiaj stworzymy temat odnośnie białek - wszystkich ich rodzai dostępnych na nanox-nutriceuticals.pl
HYDROLOX ®
Hydrolizowany izolat
[Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] serwatkowego Hydrolox® spełnia oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów zajmujących się sportem zawodowo oraz zadziwia wszystkich, szukających lekkostrawnego produktu, bardzo mocno i szybko zwiększającego poziom aminokwasów w organizmie. Hydrolox® jest najbardziej cennym źródłem cegiełek budulcowych dla mięśni dostępnym na rynku, ponieważ zawiera on czysty Izolat Optipep, w wysoce zhydrolizowanej formie.
Dostępne smaki:
Belgian Chocolate
Składniki:
Hydrolizowany Izolat Białka Serwatki ( Optipep® ), kakao w proszku, aromat czekoladowy, zagęszczacz: guma guar, substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K
Informacja żywieniowa( w porcji 30 g./ w 100 g. ):
Wartość energetyczna – 109, kcal lub 455,9 kJ/ 363,6 kcal lub 1520 kJ
Węglowodany – 1,114 g. / 3,714 g.
w tym Cukry – 0,073 g. / 0,244 g.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] -24,91 g. / 83,033 g.
Tłuszcze – 0,553 g. / 1,844 g.
w tym Nienasycone – > 0,2 g. / >0,6 g.
Błonnik pokarmowy – 0,7 g. / 2,332 g.
Sód – 0,044 g. / 0,145 g.
Aminogram ( w 100 g. ):
Alanina – 4,194 g.
Arginina – 1,789 g.
Kwas Asparaginowy – 9,123 g.
Cystyna – 1,816 g.
Kwas Glutaminowy – 15,003 g.
Glicyna – 1,198 g.
Histydyna – 1,412 g.
Izoleucyna – 5,286 g.
Leucyna – 8,749 g.
Lizyna – 7,916 g.
Metionina – 1,815 g.
Fenyloalanina – 2,510 g.
Prolina – 4,558 g.
Seryna – 3,822 g.
Treonina – 5,534 g.
Tryptofan – 1,163 g.
Tyrozyna – 2,169 g.
Walina – 4,903 g.
VARCIL R2®
Izolat białek serwatkowych Varcil-R2® jest jednorodnym, sproszkowanym izolatem białek serwatkowych, uzyskiwanym z przetworzenia świeżej, słodkiej serwatki w nowoczesnym procesie schładzania a dokładniej mikro/ultrafiltracji z przepływem krzyżowym w niskiej temperaturze, stosowanym w celu skoncentrowania frakcji białkowych. Koncentrat ten jest następnie suszony rozpyłowo, aby zapewnić doskonałą funkcjonalność oraz bogate, odżywcze źródło, całkowicie naturalnych białek. Dzięki temu supernowoczesnemu procesowi produkcji, Varcil-R2® odznacza się:
Doskonałym, niezdenaturowanym, wyizolowanym białkiem, wykazującym pełną bioaktywność frakcji białek serwatkowych, m.in. immunoglobulin, laktoferyny i glikomakropeptydów, zapewniających maksymalny wzrost zdrowej tkanki mięśniowej i zapobiegających stanom zapalnym, które uniemożliwiają ten wzrost,
Najwyższą ilością frakcji immunoglobulin IgG, IgM oraz IgA,
Bardzo wysoko skoncentrowaną mieszanką, zawierającą ponad 90% białek, w wysoce biodostępnej formie,
Mniejszą ilością tłuszczu niż 1 gram na kilogram, co czyni go produktem o najniższej zawartości tłuszczu na rynku!,
Mitogennymi czynnikami wzrostu, takimi jak np. IGF-1,
Peptydami
[Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] ,
Niesamowitym smakiem, nawet po zmieszaniu z wodą,
Szybką rozpuszczalnością i zdolnością mieszania się,
Brakiem aspartamu.
Varcil-R2® zaczyna działać natychmiast po rozpuszczeniu, w celu wsparcia syntezy, zmniejszenia obrotu oraz zwiększenia retencji białek.
Dostępne smaki:
Vanilla, Chocolate, Cappuccino, Strawberry,
Opakowanie:
900 gram / 2000 gram
Składniki:
Izolat białka serwatki;Aromat waniliowy*, truskawkowy*,czekoladowy*;kakao w proszku* ;sproszkowany korzeń Buraka ćwikłowego*;liofilizowana kawa*;substancja
słodząca: sukraloza
* opcjonalnie, w zależności od smaku
Informacja żywieniowa( w porcji 28 g./ w 100 g. ):
Wartość energetyczna – 102,22 kcal lub 402,64 kJ/ 365,08 kcal lub 1437,99 kJ
Węglowodany – 0,92 g. / 3,3 g.
Białko -24,99 g. / 89,24 g.
Tłuszcze – 0,27 g. / 0,97 g.
Laktoza – <0,9 g.
Aminogram ( w 100 g. )**:
Alanina – 4462 mg.
Arginina – 1874 mg.
Kwas Asparaginowy – 9816 mg.
Cystyna – 1963 mg.
Kwas Glutaminowy – 16152 mg.
Glicyna – 1249 mg.
Histydyna – 1517 mg.
Izoleucyna – 5711 mg.
Leucyna – 9459 mg.
Lizyna – 8567 mg.
Metionina – 1963 mg.
Fenyloalanina – 2677 mg.
Prolina – 2908 mg.
Seryna – 4105 mg.
Treonina – 5979 mg.
Tryptofan – 1249 mg.
Tyrozyna – 2320 mg.
Walina – 5265 mg.
PROTILOX®
PROTILOX wytwarzany jest za pomocą nowoczesnego procesu mikrofiltracji w ultraniskiej temperaturze, w celu zapobiegania ich denaturacji (ścinania się) oraz zapewnienia pełnej równowagi bioaktywnych białek serwatkowych, włączając w to: immunoglobuliny (IgG), laktoferynę (LF) oraz glikomakropeptydy (GMP). PROTILOX jest pochodną serwatki, otrzymywaną poprzez filtrowanie membranowe, suszenie rozpyłowe (rozpryskowe) poprzez pośrednie ogrzewanie, a wszystko to, aby zapewnić najwyższą jakość naszego produktu.
PROTILOX dostarcza:
23 gramów szybko działających białek klasy medycznej,
doskonałą proporcję frakcji białkowych m.in. immunoglobulin, laktoferyny oraz glikomakropeptydów,
niską zawartość tłuszczu,
niską zawartość węglowodanów,
wysoki poziom
[Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] ,
wysoki poziom peptydów glutaminy,
Niesamowity smak, nawet w połączeniu z wodą,
Natychmiastowo mieszającą się i rozpuszczalną formułę,
Brak aspartamu.
Dostępne Smaki:
Vanilla, Belgian Chocolate, Cappuccino, Strawberry, Belgian Speculaas
Opakowanie :
900gram / 2000gram
Składniki:
Koncentrat serwatki;Izolat białka serwatki;Aromat waniliowy*,herbatnikowy*, truskawkowy*,czekoladowy*;kakao w proszku* ;sproszkowany korzeń Buraka ćwikłowego*;liofilizowana kawa*;rozdrobnione herbatniki*;substancja
słodząca: sukraloza
* opcjonalnie, w zależności od smaku
Informacja żywieniowa( w porcji 30 g./ w 100 g. )**:
Wartość energetyczna – 177,6 kcal lub 491,4 kJ/ 392 kcal lub 1638 kJ
Węglowodany – 1,93 g. / 6,42 g.
Białko -22,8 g. / 76 g.
Tłuszcze – 1,29 g. / 4,3 g.
Aminogram ( w 100 g. )**:
Alanina – 3782 mg.
Arginina – 1583 mg.
Kwas Asparaginowy – 8342 mg.
Cystyna – 1668 mg.
Kwas Glutaminowy – 13727 mg.
Glicyna – 1061 mg.
Histydyna – 1279 mg.
Izoleucyna – 4844 mg.
Leucyna – 8039 mg.
Lizyna – 7540 mg.
Metionina – 1658 mg.
Fenyloalanina – 2265 mg.
Prolina – 4172 mg.
Seryna – 3470 mg.
Treonina – 5081 mg.
Tryptofan – 1052 mg.
Tyrozyna – 1962 mg.
Walina – 4475 mg.
PROFESSIONAL WHEY®
Nanox Professional Whey (profesjonalna serwatka firmy Nanox) została opracowana w odpowiedzi na ciągle rosnące ceny białek serwatkowych, aby dostarczyć swoim klientom białko serwatkowe wysokiej jakości w przystępnej cenie.
Nasz produkt to doskonale zrównoważona mieszanka koncentratu białek serwatkowych oraz izolatu tychże białek najwyższej jakości, wzbogacone o maltodekstrynę. Kompleks ten został opracowany z dużą starannością, dobrze znaną klientom firmy Nanox, która spełnia najwyższe wymagania sportowców, dbających o jakość swojego odżywiania.
Nanox Professional Whey zawiera wysoką ilość aminokwasów, głównie BCAA oraz kwas glutaminowy. Produkt ten zawiera dużą porcję szybko wchłanianych przez organizm hydrolizatów. Specyficzny charakter tego kompleksu sprawia, że Nanox Professional Whey to doskonały wybór na Twój shake energetyczny zarówno przed, jaki i po treningu lub jako całodzienne uzupełnienie zapotrzebowania na białko.
Jedna miarka zapewnia jedną, 21-gramową porcję białka.
Szybko przyswajany przez organizm hydrolizat białka serwatkowego w połączeniu z maltodekstryną gwarantuje doskonałą regenerację oraz uzupełnia zapasy glikogenu i białek w mięśniach po treningu.
Opakowanie:
900 gram / 2000 gram
Składniki:
Koncentrat serwatki;Maltodekstryna;Hydrolizat białka serwatki;Kakao w proszku*;Sproszkowany Burak ćwikłowy*;Aromat truskawkowy*,ciasteczkowy*,czekoladowy*,waniliowy* ;dwutlenek krzemu*;substancja słodząca: sukraloza
* opcjonalnie, w zależności od smaku
Informacja żywieniowa( w porcji 35 g./ w 100 g. )**:
Wartość energetyczna – 137,856 kcal lub 576,237 kJ/ 393,874 kcal lub 1646,899 kJ
Węglowodany – 9,034 g. / 25,812 g.
w tym Cukry – 6,522 / 18,635
Białko -20,965 g. / 59,899 g.
Tłuszcze – 1,985 g. / 5,67g.
w tym Nasycone – 1,507 / 4,306
**podane wartości mogą się różnić nieznacznie w zależności od wariantu smakowego
Aminogram ( w 100 g. ):
Alanina – 3005 mg.
Arginina – 1262 mg.
Kwas Asparaginowy – 6611 mg.
Cystyna – 1322 mg.
Kwas Glutaminowy – 10878 mg.
Glicyna – 841 mg.
Histydyna – 1022 mg.
Izoleucyna – 3846 mg.
Leucyna – 6370 mg.
Lizyna – 5770 mg.
Metionina – 1322 mg.
Fenyloalanina – 1803 mg.
Prolina – 3305 mg.
Seryna – 2765 mg.
Treonina – 4027 mg.
Tryptofan – 841 mg.
Tyrozyna – 1563 mg.
Walina – 3546 mg.
ORBILOX 8®
Orbilox 8® jest shake’iem białkowym kazeiny micelarnej, opracowanym w taki sposób, aby jego trawienie trwało długo, dzięki czemu jest on bogatym źródłem białka, które pobierane jest przez mięśnie o wiele dłużej niż zwykłe białko serwatkowe. Podtrzymując stabilny i wysoki poziom aminokwasów, przez niewiarygodnie długi czas – 8 godzin, Orbilox 8® posiada silne właściwości antykataboliczne.
Chociaż białka serwatkowe mogą zwiększyć syntezę białek w większym stopniu niż kazeina, Orbilox 8® okazuje się jednak bardziej korzystny w zapobieganiu uszkodzeń tkanki mięśniowej. Powolne i długotrwałe uwalnianie aminokwasów z kazeiny micelarnej powoduje, że przenikają one do naczyń krwionośnych nawet do 8 godzin po wypiciu shake’a.
Orbilox 8® jest naturalną, nie zdenaturowaną (nie ściętą), formą kazeiny, znajdującej się w mleku. Jest ona oddzielana od mleka w procesie ultrafiltracji, bez użycia substancji chemicznych, dzięki czemu wzrasta ilość bioaktywnych peptydów mlecznych, które wzmacniają system odpornościowy oraz wspomagają przyrost masy mięśniowej.
Kazeina micelarna powoduje utworzenie warstwy żelowej w żołądku. Zapewnia to stabilne uwalnianie aminokwasów do krwi, dzięki czemu Orbilox 8® to doskonały wybór długotrwale działającego białka, o właściwościach antykatabolicznych.
Używaj Orbilox 8®, jako białko potreningowe, w długich okresach bez jedzenia lub w nocy, przed pójściem spać.
Orbilox 8® to Twój prywatny trener mięśni, działający 8 godzin!
Dostępne smaki:
Vanilla, Belgian Chocolate, Strawberry
Opakowanie:
900 gram/ 2000 gram
Składniki:
Kazeina micelarna;Koncentrat białka serwatki;Izolat Białka Sojowego;
Albumina jaja;Kakao w proszku*;Aromat waniliowy*;emulsyfikatory: Skrobia ryżowa,Guma guar;
Węglan wapnia;Węglan magnezu; substancja słodząca: sukraloza
* opcjonalnie, w zależności od smaku
Informacja żywieniowa( w porcji 30 g./ w 100 g. ):
Wartość energetyczna** – 118,36 kcal lub 498,36 kJ/ 395,4 kcal lub 1661kJ
Węglowodany** – 3,24 g. / 10,8 g.
Białko** -22,5 g. / 75 g.
Tłuszcze** – 0,948 g. / 3,16 g.
Błonnik** – 1,5 g. / 5g.
Wapń – 120 mg. / 400 mg.
Magnez – 60 mg. / 200 mg.
**podane wartości mogą się różnić nieznacznie w zależności od wariantu smakowego
Aminogram ( w 100 g. ):
Alanina – 2533 mg.
Arginina – 2429 mg.
Kwas Asparaginowy – 5768 mg.
Cystyna – 661 mg.
Kwas Glutaminowy – 14447 mg.
Glicyna – 1317 mg.
Histydyna – 1517 mg.
Izoleucyna – 4089 mg.
Leucyna – 7016 mg.
Lizyna – 5918 mg.
Metionina – 1963 mg.
Fenyloalanina – 3424 mg.
Prolina – 6302 mg.
Seryna – 4163 mg.
Treonina – 3528 mg.
Tryptofan – 1156 mg.
Tyrozyna – 3464 mg.
Walina – 4874 mg.
CONQUEST-V6®
Conquest-V6® zawiera nowatorski, wysokogatunkowy izolat białka roślinnego, pochodzący z żółtego grochu, i stężony do zawartości 90% czystego białka, w formie sproszkowanej. Ze względu na wyjątkowy proces ekstrakcji i oczyszczania, produkt ten jest niesłychanie łatwo rozpuszczalny, lekkostrawny i bezproblemowo absorbowany przez organizm.
Niezwykły profil aminokwasowy
Conquest-V6® zaspokaja niemal wszystkie potrzeby związane z zapotrzebowaniem organizmu na aminokwasy, ze szczególnie wysoką zawartością lizyny i argininy. Poziom aminokwasów rozgałęzionych (leucyny, izoleucyny i waliny) w produkcie jest wyższy, niż w innych preparatach zawierających białka roślinne i jest porównywalny do poziomu białek znajdujących się w mleku i w jajkach. BCAA są ważne w odniesieniu do odżywek dla sportowców, ponieważ pozwalają one na utrzymanie wysokiej kondycji tkanki mięśniowej w czasie intensywnych ćwiczeń. W porównaniu do innych białek roślinnych i mlecznych, Conquest-V6® jest również dobrym źródłem kwasu glutaminowego. Forsowne ćwiczenia mogą wiązać się ze spadkiem odporności organizmu i zwiększeniem podatności na infekcje.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą widzieć linki. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować] wydaje się być ważnym aminokwasem związanym z prawidłowym funkcjonowaniem komórek układu odpornościowego.
Zawartość argininy w Conquest-V6® jest bardzo wysoka w porównaniu z innymi źródłami białek. Wysoki poziom argininy przyczynia się do zwiększenia podaży tlenku azotu (polepszona wazodilatacja) w organizmie. Arginina przyczynia się również do gojenia ran i wzmocnienia odpowiedzi immunologicznej. Jest ona także konieczna w metabolizmie tkanek mięśniowych – utrzymaniu równowagi azotowej i wsparciu kontroli wagi, dzięki ułatwieniu wzrostu masy mięśniowej, przy jednoczesnym zmniejszeniu tkanki tłuszczowej. W szczególności kulturyści skorzystają z posiadania nieotłuszczonej tkanki mięśniowej i niskiej ogólnej zawartości tłuszczu.
Białka zawarte w Conquest-V6® mają wartość biologiczną równą 79% i współczynnik wykorzystania białka netto, wynoszący 71% (dla porównania, wartość biologiczna całkowitej ilości białek mleka wynosi 80%).
Conquest-V6® to produkt o niskiej zawartości tłuszczu i cukru, wolny od laktozy i alergenów
Opakowanie:
900 gram / 2000 gram
Dostępne smaki:
Caramel, Chocolate
Składniki:
Izolat białka Grochu;Maltodekstryna;Karmel*;Odtłuszczone kakao w proszku*; Wanilia*;Sukraloza
* opcjonalnie, w zależności od smaku
Informacja żywieniowa( w porcji 30 g./ w 100 g. )**:
Wartość energetyczna** – 109,5 kcal lub 464,4 kJ/ 365 kcal lub 1548 kJ
Węglowodany** – 8,31 g. / 27,7 g.
Białko** -18,48 g. / 61,6 g.
Tłuszcze** – 0,27 g. / 0,9 g.
w tym Nienasycone** – 0,27 g. / 0,9 g.
Aminogram ( w 100 g. )**:
Alanina – 3,01 g.
Arginina – 6,09 g.
Kwas Asparaginowy – 8,05 g.
Cystyna – 0,7 g.
Kwas Glutaminowy – 11,76 g.
Glicyna – 2,87 g.
Histydyna – 1,75 g.
Izoleucyna – 3,15 g.
Leucyna – 5,88 g.
Lizyna – 5,04 g.
Metionina – 0,77 g.
Fenyloalanina – 3,85 g.
Prolina – 3,15 g.
Seryna – 3,71 g.
Treonina – 2,73 g.
Tryptofan – 0,7 g.
Tyrozyna – 2,66 g.
Walina – 3,5 g.