06-12-2014, 13:48
| Użytkownik Bywalec
Podziękował: 3
Dostał 5 razy "Dzięki" w 5 postach
| Odp: Atqa trenuje!
Jeśli zawija ogon podczas przysiadu masz tzw ( buttwink ) to podkładki obowiązkowo z tym się spotkałem już jakiś czas temu i naprawdę dział.
Musisz też zobaczyć jaką masz mobilność bioder jak nisko możesz zejść, przed każdym treningiem nóg rozciąganie na mobilność bioder!
|
| |
06-12-2014, 16:13
| Użytkownik Bywalec
Podziękował: 5
Dostał 12 razy "Dzięki" w 12 postach
Z rozciąganiem i gibkością nie mam problemów. Rozciągam się przed i po każdym treningu, dodatkowy 30- minutowy stretching robię sobie w niedzielę.
I faktycznie mam problem , jak to określił Hop - z zawijaniem ogona (buttwink ), myślałam że to jest naturalny ruch przy robieniu przysiadów.
|
| |
06-12-2014, 17:12
| Użytkownik Bywalec
Dostał 5 razy "Dzięki" w 5 postach
Nie nie to nie naturalne  Musisz zadbać o mobilność bioder szczególnie.
Mi pomagał jeden koleś i super polecam te ćwiczenia:
Czyli trzeba rozciągać mięśnie tylnego łańcucha kinematycznego - zaczynając od stopy- łydkę - mięśnie dwugłowe uda - mięśnie pośladkowe i odcinek lędźwiowy - proponuję zakupić sobie 2 piłeczki w zoologu - takie jak psom się rzuca  jest to tańsza wersja masażu który możesz sobie sama robić i masować/rozbijać mięśnie podeszwowe stopy na początek - później przejdź do łydki dynamicznie napinasz/puszczasz najlepiej przy ścianie stoisz i palce na ścianę pięta na podłodze , następnie wykonaj po kolei chody najpierw łapiąc się kolana i mocno pociągając nogę do brzucha 10-15 na nogę a później podobnie tylko że z rotacją kolana na zewnątrz  - pamiętaj o tym że noga która stoi na podłodze powinna być w miarę wyprostowana - później ćw w klęku robisz przysiad i jedną nogę rozciągasz na zewnątrz poza linię stopy najpierw jedną nogę potem drugą a potem obie na raz na jedną i drugą stronę po 10 - te ćwiczenia potem robisz przysiad tak jak poprzednio tylko lewą rękę łapiesz się za kostkę prawej nogi i próbujesz tak jakby się obrócić, przekręcić też 10p to wykonujesz przed treningiem , na początku proponuje robić 2x dziennie przez pierwsze 2 tygodnie później co drugi dzień i pamiętaj o rozgrzewce  po treningu nóg wykonuje rozciąganie statyczne.
Mam nadzieję, że w miarę dobrze wytłumaczyłem |
| | Hop otrzymał "Dzięki" za ten post od użytkownika:
06-12-2014, 17:31
| Użytkownik Bywalec
Dzięki Hop - wypróbuję.
|
| |
02-01-2015, 13:29
| Użytkownik Bywalec
Dostał 11 razy "Dzięki" w 11 postach
Hej. Żyjesz? Jak tam treningi, dieta, samopoczucie ??
|
| |
02-01-2015, 16:07
| Użytkownik Bywalec
| Odp: Atqa trenuje! Cytat: |
Napisał arcysko96 Hej. Żyjesz? Jak tam treningi, dieta, samopoczucie ?? | Żyję i mam się całkiem dobrze. Cały czas trenuję, a dieta po świątecznych grzeszkach wróciła już na dobre tory.. Postanowiłam na miesiąc całkowicie wykluczyć nabiał, aby sprawdzić jak zareaguje moje ciało. Mam nadzieję, że wytrwam - bo wprost uwielbiam serki wiejskie, twarożki i jogurty naturalne. Odnośnie treningów to myślę nad przejściem na split. Od września robię 3 razy w tyg FBW, więc jakaś zmiana by się przydała, No i dodatkowo robię program Focus T25 (obecnie 4 tydzień fazy beta). Pomiarów od świąt jeszcze nie robiłam .... zrobię w przyszłym tyg, i może cyknę fotkę dla porównania. W międzyczasie zrobiłam sobie wyniki, i mam nieco przekroczony poziom TSH (4,650). Na razie lekarka nie przepisała żadnej kuracji , za parę miesięcy mam powtórzyć badanie. Jednak myślę, że to nie ułatwia mi redukcji. Ale cóż, nie poddaje się i walczę dalej o super ciałko. |
| |
02-01-2015, 21:04
| Użytkownik Bywalec
Myślę o takim nowym planie planie. Poniedziałek: Klatka + biceps
Klatka
1.Wyciskanie sztangielek leżąc 3 x12
2.Rozpiętki 3x12
3.Pompki klasyczne 3x12
Biceps
1.Uginanie przedramion ze sztangą stojąc 2x12
2.Uginanie młotkowe 2x12
30 min cardio Wtorek: Plecy + brzuch
Plecy
1.Wiosłowanie sztangą 3x12
2.Wiosłowanie hantlami 3x12
Brzuch
1.spięcia brzucha 3x12
2. nożyce do załamania
3 plank do załamania
30 min cardio Środa - cardio 40 min Czwartek: Barki + triceps
Barki
1.Wyciskanie sztangielek 3x12
2.Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 3x12
3.Unoszenie sztangielek bokiem w górę 3x12
Triceps
1.Francuskie wyciskanie sztangielek siadzie 2x12
3.Prostowanie przedramienia w opadzie tułowia 2x12
30 min cardio Piątek: Nogi + brzuch
Nogi + brzuch
1.Przysiady 3x12
3.Wykroki z hantlami 3x12
4.Martwy ciąg na prostych3x12
Brzuch
spięcia brzucha leżąc3 x12
unoszenie nóg leżąc3 x 12
plank do załamania
30 min cardio
sobota : cardio 40 min
I co sądzicie.. może być czy lepiej pozostać przy FBW. ? Przypomnę, że trenuję w domu.
Ostatnio edytowane przez Atqa ; 02-01-2015 o 21:49 |
| |
17-01-2015, 17:51
| Użytkownik Bywalec
Dostał 11 razy "Dzięki" w 11 postach
Hej. I jak treningi/dieta/samopoczucie? Zmieniłaś plan czy dalej FBW ?
Jak nie zmieniłaś planu to dobrze... A jak chcesz koniecznie zmieniać to tak to rozplanuj żeby ci każda partia dwa razy w tygodniu wypadała bo taki typowy split jest dobry dla dużych chłopców na towarze... Częstotliwość treningowa u naturali w moim światopoglądzie jest jednym z najważniejszych czynników aby progresować w pełni efektywnie |
| |
18-01-2015, 14:09
| Użytkownik Bywalec
hej,
od nowego roku przeszłam na split 4-dniowy
pon- klatka+biceps
wt. - nogi, pośladki +brzuch
czw.- barki+triceps
pt. - plecy +brzuch
i do tego codziennie cardio
.. wychodzi, że oprócz brzucha każdą partię trenuję raz w tygodniu. Na razie jestem zadowolona z tej zmiany, zawsze coś nowego, bardziej skupiam się na napięciu mięśni... a po 1 tyg miałam takie zakwasy, jakich dawno nie miałam..
Zastanawiam się nad włączeniem od lutego jakiegoś spalacza.. może polecicie coś skutecznego..
|
| | Tagi | aerobów, bcaa, biceps, brzucha, ciężar, cwiczyc, ćwiczeń, ćwiczysz, dieta, dietę, diety, efekty, ego, francuskie, kalorie, leżąc, ławce, martwy, mięsień, mięśni, mięśnie, mięśniowej, mono, nogach, organizm, partie, plan, pojedyncze, pośladki, powtórzenia, powtórzeń, program, ramion, redukcja, seriami, serie, siłowy, stojąc, sztangielek, sztangielką, sztangielki, tłuszcz, tłuszczowa, tłuszczu, trening, treningiem, treningowy, treningów, treningu, trenuje, weidera, września, wykroki, wzrost, zawodniczki  | Narzędzia wątku | | Wygląd | Wygląd liniowy | |